Как се отслабва в държава, където няма фитнес-клубове, но пък

...
Как се отслабва в държава, където няма фитнес-клубове, но пък
Коментари Харесай

Петте най-популярни диети в СССР

Как се отслабва в страна, където няма фитнес-клубове, само че пък не липсва предпочитание за фина фигура.

Дисклеймър: Тази публикация е информативна и не дава медицински препоръки. За да определите вярната за вас диета, молим, консултирайте се с доктор.
Диета с елда и кефир
 Legion Media

Това е един от разновидностите на известните в руско време монодиети: при потребност от хранене, се употребява единствено един или няколко продукта. Най-често това са единствено елда или ориз, които се разреждат с кефир (а някои избират да пийнат един кефир!).

При тази диета кефирът е източник на нужните белтъчини, а гречката е най-интензивно топящата мазнини „база“. Продължителността на режима е до две седмици: в продължение на цялото време може да се яде елда в неограничени количества и да се гълтам до 1 литър обезмаслен кефир дневно, само че без никаква сол или захар (да не приказваме за други добавки). При това се предлага елдата не да се вари, а да се задушава: да се залее с вряла вода и да се остави да престои 4-6 часа или цяла нощ.

Ако се съблюдават разпоредбите, може да се отслабне с до 5-7 кг седмично, само че както при всяка друга монодиета, този прийом носи доста неприятни последствия за здравето: преди всичко, недостиг на жизненоважни детайли.
Диета с оцет
 MelanieMaya/Getty Images

Друг метод за намаляване е пиенето на ябълков оцет преди всяко хранене. Смята се, че оцетът покачва киселинността в стомаха, което способства за по-бързото разграждане на храната. Така възприятието за задоволеност идва по-бързо и апетитът се намалява.

За тази цел оцетът се разрежда във вода в съразмерност 1 ч.л. на чаша вода. Една чаша се поставя на всеки 30 кг тегло. Например, човек с тегло 60 кг би трябвало да изпива всекидневно по 2 чаши от разтвора.

Диетата с оцет е една от най-популярните в Съветския съюз измежду дамите, които желаят да смъкват тегло бързо: тя не включва никакви ограничавания в храненето. При това, дамите настойчиво описват, че по този „мързелив“ метод могат да се смъкват до 5 кг за 5 дни. Но пропущат обстоятелството, че оцетът, в случай че се приема всеки ден, вреди на стомаха. А за хората със стомашно-чревни проблеми е противопоказен като цяло.
Силен чай с мляко
 grandriver/Getty Images

Силният черен или зелен чай с добавено мляко се счита за отличен способ за угнетяване на апетита и поддържане на жизнен дух през целия ден. Силният чай съдържа кофеин и работи енергизиращо на организма, а млякото смекчава агресивното влияние на мощния чай върху стомаха и дава възприятие за задоволеност.

Като цяло, на чай с мляко е вярно да се вършат разтоварващи дни: в тези дни чаят се пие на всеки 2-3 часа и не е нужно да се приема храна. Препоръчително е да се прави единствено един подобен ден седмично. Но мнозина подценяват тази рекомендация. На фона на фантастичните обещания за събаряне на до 7 кг седмично дамите карат по цяла седмица, че и повече, единствено на чай, което, несъмнено, въздейства пагубно върху организма.
Диетата на Орлова
 Анатолий Гаранин/Sputnik; Legion Media

Съветската актриса Любов Орлова става идол на милиони, откакто излиза мюзикълът „Весели деца“ през 1934 година. Нейната изваяна фигура не е даденост, а резултат на твърдоглав труд над себе си (ежедневни тренировки по балет и диети). Затова диетата на Любов Орлова бързо набира известност. Освен ежедневната диета, основана на уравновесено хранене без сладко и мазно, Орлова два пъти годишно си прави разтоварваща диета, продължаваща 2 седмици. Тя е следната:

Сутринта се пие чаша минерална вода, като един час по-късно не се пие и не се яде нищо.

Закуската се състои от белтъците на две варени яйца, филия черен самун и ябълка.

Обяд: 200-300 г варено месо или риба, зелени зеленчуци и несладки плодове без ограничаване.

Вечеря: същите артикули, като на обяд, само че в случай че на обяд е употребявано месо, на вечеря би трябвало да се яде риба и противоположното.

Сред хората, обаче, тази разтоварваща диета има няколко вариации. По някаква причина руските дами вземат решение, че версията на актрисата не е задоволително строга и я „усъвършенстват“, като напълно изключват вечерята.
Диета с магданоз
 Legion Media

Тази диета е известна през 1950-те и 1960-те години. За разлика от други диети с ограничавания на масата, тук се залага на мощната религия в магданоза – известна зелена фалшификация в руските градини. При това, не става въпрос за познатите на всички зелени листа на магданоза, а за корените на суровия магданоз, които имат мощен диуретичен резултат.

При тази диета се позволява да се ядат единствено яйца, сирене, извара и варено месо – и настърган недопечен корен от магданоз в огромни количества. Тя продължава 1,5 месеца: три дни диета, две седмици всекидневно хранене, само че без сол, захар и самун, по-късно три дни диета – и още веднъж три седмици естествени дажби.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР