Как се отглежда нар в домашни условия? Ще разберете това

...
Как се отглежда нар в домашни условия? Ще разберете това
Коментари Харесай

Как да си отгледате нар у дома от семена? Инструкции стъпка по стъпка

Как се отглежда нар в домашни условия? Ще разберете това през днешния ден. Сортовете джуджета като картаген и нана, са доста подобаващи за первази на прозорци. Те доближават до 50-80 см и могат да цъфтят още през втората година.

Те не се срещат постоянно в цветарските магазини под формата на възрастно растение, не понасят добре пресаждането. Но, за благополучие, нарът е много елементарен за развъждане от семена.

Как се отглежда нар в домашни условия?

Избор и подготовка на семена

Семената, подобаващи за засаждане, са твърди на досег и имат кремав цвят, зелените или меки семена най-вероятно няма да поникнат.

За да предотвратите появяването на плесен, значимо е да почистите добре семената от пулпата и по-късно да ги накиснете във вода за няколко часа. В същото време не би трябвало да са изцяло потопени във вода, тъй като се нуждаят както от влага, по този начин и от О2.

Почвена примес

Нарът не е прекомерно взискателен, избира питателна, само че рохкава почва. Можете да изберете почва за цитрусови плодове или универсална почва и да добавите към нея наедрял речен пясък и перлит.

Засаждане и грижи за разсада

За засаждане е целесъобразно да изберете дребни саксии до 150 мл с дренажни отвори. Семената се посаждат на 1 см.

След засаждането почвата би трябвало да се полее добре с утаена вода, саксията да се покрие с фолио или стъкло и да се сложи на топло и ярко място.

Разсадът се появява след към 2 седмици до месец, според от изискванията и сезона. Когато се появят първите кълнове, би трябвало постоянно да проветрявате оранжерията и когато се появят няколко чифта същински листа, можете да пресадите разсада, в случай че е належащо.

Нарът витално се нуждае от ярка разпръсната светлина, тъй че западните и източните прозорци са най-подходящи за него.

Растението се усеща удобно при 18-25 градуса през лятото и при 12-15 градуса през студения сезон. През зимата нарът навлиза в интервал на отмора, постоянно по това време растението губи листата си, а напролет порастват още веднъж.

Нарът е подобаващ за детски стаи, не е токсичен, ще ви радва с ярки цветя, плодовете му са годни за консумация, въпреки и не толкоз вкусни, колкото на елементарния нар.

Опитвали ли сте да отглеждате нар вкъщи?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР