Как се оказва така, че партии от “жълтите павета като

...
Как се оказва така, че партии от “жълтите павета като
Коментари Харесай

Хитрини за рекорден резултат на ПП-ДБ в Шуменско

Как се оказва по този начин, че партии от “жълтите павета ” като Демократична България и Политическа партия се оказаха рекордьори по гласове в община Хитрино и в шуменски села. Как по този начин единствената цялостна зала на обединението на “Промяната ” беше тъкмо в Хитрино?

Никоя медия не задава този въпрос, до момента в който “анализатори ” като бащата на подправените вести Арман Бабикян изяснява на народа, че ГЕРБ-СДС имат прекомерно доста преференции.

Подкрепата на изборите за “Промяната ”в община Хитрино е спазарена против присвояването на учебните земи. Това беше разкрито още на изборите предходната година, когато най-високият избирателен резултат на Политическа партия беше в Хитрино-49,82%. На 2.04.2023 година ПП-ДБ още веднъж имат рекордна преднина-44% от всички гласове в общината.

Резултатът на жълтопаветниците в шуменско е два пъти по-висок от втория им най-хубав резултат, този в София.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил ръководи от 20 години като в началото бе част от Движение за права и свободи, а по-късно за малко се присламчи към ГЕРБ. През 2021 година зави през „ Демократична България “, с цел да пристане най-после на „ Продължаваме промяната “. Исмаил неведнъж е доказвал, че има инструментите да дефинира саморъчно изборните резултати.
За мощния надзор на кмета красноречиво приказват резултатите на Демократична България в Хитрино през 2021 година. През април обединението има извоювани 20 гласа. През юли Нуридин Исмаил към този момент „ работи “ за тях и внезапно бележат растеж на 1113 гласа. Когато през есента общината минава в контрола на Политическа партия, а Демократична България се връщат на скромните 12 гласа.

Хитрино е и общината, която прибра благодарение на Политическа партия (по-точно със заповед на министър Николай Денков) учебни земи, дарени за обучение. В нарушаване на Закона за предучилищното и учебното обучение, който споделя, че парцелите би трябвало да останат на учебното заведение приемник.

Обществена загадка е, че високата поддръжка за Политическа партия се дължи на кмета на общината. Същият, който направи Демократична България първа политическа мощ месец юли предходната година с рекорден за групировката резултат.

Рязката, само че безапелационна смяна във политическите възгледи на кмета на Хитрино е ясна за всички. Оттам идва и изводът, че поддръжката на изборите за Политическа партия е спазарена против присвояването на учебните земи. Сделка, за която се приказва намерено в шуменския район.

Очевидно е, че по селата в района всеобщо и под строй са дали своят вот за Промяната и Демократична България. От 181 гласа в село Каменяк 136 са за тях и едвам 8 за Движение за права и свободи.

Във Висока поляна от 54 бюлетини в урните – 38 бюлетини са за Промяната и единствено 7 за Движение за права и свободи. Народна обич във тип на цели 255 гласа се изсипа и в село Тимарево от общо 348.

Картинката и в другите обитаеми места на Делиорманската община е същата. Има по какъв начин - с хитрини.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР