Как се лекува подаграта е въпрос който всеки с установена

...
Как се лекува подаграта е въпрос който всеки с установена
Коментари Харесай

Как се лекува подаграта?

Как се лекува подаграта е въпрос който всеки с открита подагра си задава. Високото равнище на пикочна киселина в организма, с изключение на подагра, може да аргументи и доста други проблеми като формиране на камъни в бъбреците, бъбречна непълнота, нараснало кръвно и развиване на сърдечно-съдови проблеми.

Небалансираното хранене, затлъстяването, заболявания на щитовидната жлеза и честата консумация на алкохол способстват за повишение на равнището на пикочната киселина.

10 домашни средства, които ще ви оказват помощ да поддържате естествени равнищата на пикочна киселина

Ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа ябълчена киселина, която обезврежда пикочната киселина. Ябълковият оцет също оказва помощ за възобновяване на киселинно-алкалния баланс в организма и има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Добавете една чаена лъжичка ябълков оцет към чаша вода. Пийте два до три пъти дневно.

Можете последователно да увеличите количеството ябълков оцет до две супени лъжици на чаша вода и да приемате това домашно лекарство, до момента в който резултатите от тестванията се възстановяват.

Не забравяйте, че ябълковият оцет понижава равнището на калий в организма и пречи на действието на диуретиците!

Лимонов сок

Изненадващо, лимоновият сок има алкален резултат в тялото и оказва помощ за обезвреждане на пикочната киселина. В допълнение, високото наличие на витамин С също оказва помощ за понижаване на равнищата на пикочна киселина.

Изстискайте сока на един лимон в чаша топла вода. Пийте заран на празен корем в продължение на няколко седмици.

Череши

Черешите и тъмните плодове съдържат химикали, които оказват помощ за намаление на равнищата на пикочна киселина. В допълнение, лилавите и сините плодове съдържат флавоноиди, които оказват помощ за намаление на равнищата на пикочна киселина и понижаване на възпалението.

Яжте половин чаша череши на ден в продължение на няколко седмици. Същият резултат имат и 1-2 чаши сок от череши. Полезно е да добавите към диетата си боровинки, ягоди, домати, сладки чушки.

Сода за самун

Смесете половин чаена лъжичка сода за самун в чаша вода.

Пийте до четири чаши дневно в продължение на две седмици.

Забележка: Не можете да приемате тази напитка непрекъснато и при хипертония. Хората над 60 години не би трябвало да пият повече от три чаши дневно!

Зехтин

Зехтинът съдържа антиоксиданти, има противовъзпалително деяние.

Вода

Пиенето на доста вода оказва помощ за разреждане на пикочната киселина и подтиква бъбречната функционалност.

Пациентите с подагра, които пият пет до осем чаши вода дневно, имат 40% по-малко пристъпи на болежка, в сравнение с тези, които пият по-малко.

Диета с ниско наличие на пурини

Пурините са азотсъдържащи съединения, които покачват наличието на пикочна киселина в организма.

Стойте надалеч от скотски протеини като месо. Богати на пурини са и бобовите растения, аспержите, маята, бирата, гъбите.

Храни с високо наличие на фибри и нишесте

Храните с високо наличие на диетични фибри оказват помощ за намаление на равнищата на пикочна киселина, като я всмукват и по-късно я отстраняват от тялото. Можете също по този начин да ядете храни, които са богати на нишесте, защото те съдържат минимални количества пурини.

Пълнозърнести храни, ябълки, круши, портокали и ягоди са образци за храни с високо наличие на фибри, които можете да включите в диетата си. Нишестени храни са ориз, пълнозърнести храни, тестени произведения, картофи, овесени ядки и банани.

Зеленият чай също е потребен.

Млечни артикули

Ежедневната консумация на обезмаслено мляко и млечни артикули понижава риска от подагра. Обезмасленото мляко, да вземем за пример, съдържа оротова киселина, която понижава реабсорбцията на пикочната киселина и предизвиква нейното елиминиране посредством бъбреците.

Тофуто и соевото мляко покачват наличието на пикочна киселина.

Сок от пшенична трева

Помага за възобновяване на алкалността на кръвта. В допълнение, той е богат на витамин С и хлорофил, които предизвикват детоксикацията. Освен това е добър източник на протеини и аминокиселини като опция на потреблението на скотски протеини.

Достатъчно е да пиете две супени лъжици дневно.

Допълнителни препоръки:

Ограничете приема на алкохол, защото той пречи на елиминирането на пикочната киселина.Подсладените питиета покачват равнищата на пикочната киселина.Избягвайте рафинираните въглехидрати като бял самун, сладкиши и бонбони.Намалете приема на храни с високо наличие на мазнини, защото мазнините понижават способността на тялото да отделя пикочна киселина.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР