Как се изкарват пари от мъртвите? На този въпрос столичната

...
Как се изкарват пари от мъртвите? На този въпрос столичната
Коментари Харесай

Схема в столичните Гробищни паркове - починали се местят фиктивно, местата се продават

Как се изкарват пари от мъртвите? На този въпрос столичната " гробищна мафия " е разкрила идеалният отговор, описа през днешния ден краткотрайния шеф на общинското дружество " Гробищни паркове " Румен Димитров, назначен на поста на 10 януари тази година.

Схемата е елементарна - заявяваш, че искаш твой родственик да почива вечно в един от гробищните паркове на София. Подаваш заявление до Оперативна програма " Гробищни паркове ", плащаш 570 лв. и получаваш нотариален акт. А след това " преотстъпваш "  мястото на искащите за няколко хиляди, защото цената на едно място в " Централни гробища " е десетки пъти повече от тази в настоящата разпоредба.

Тази процедура е била покровителствена от предходното управление на Оперативна програма " Гробищни паркове ". Те не са правили никаква инспекция на обстоятелствата в заявките, въпреки да са били идентични като текст и формат, разкри Димитров през днешния ден.

Телата даже не са премествани, а изключително абсурден случай включва мъртвец, за който е била осъществена кремация. Тези случаи не са и необичайност.

“Два дни преди встъпването ми в служба на 10 януари 2024 година, в границите на един ден са осъществени 6 противозаконни продажби на гробни места за “вечни времена ”, показа Димитров.

Той описа и за други проблеми на гробищата в София - погребването на хора в санитарните пространства сред алеите, изчезналата 2000 метра ограда на парка, камери, охранителна компания, която не си прави работата, изтриване на гробни места и махане на монументи.

Поне 35 чиновници на Оперативна програма " Гробищни паркове " са отстранени, сигналът е в прокуратурата. Ще се работи и за дигитализиране на процесите и информацията от активността на предприятието, увери Димитров, като първо това ще бъде тествано с пилотен план на гробищен парк " Банкя - околност Полето ", най-новият в столицата, основан през 2016 година

Кметът Васил Терзиев също разяснява проблема в обществените мрежи, като означи, че това е съблюдаване на предизборното му заричане за повече бистрота.

" В София ще има ред. А ние продължаваме да работим по следствието на други схеми, които ощетяват и столицата, и жителите ѝ ", написа още той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР