Как се хранят и къпят животните в столичната зоологическа градина?

...
Как се хранят и къпят животните в столичната зоологическа градина?
Коментари Харесай

Всеки може да види храненето на животните в софийския зоопарк

Как се хранят и къпят животните в столичната зоологическа градина? Желаещите да схванат отговорите на тези въпроси имат опция да го създадат всяка събота. Демонстрационното хранене е новата атракция на зоопарка.

Ирина Сахатчиева изясни, че има оповестени часове и животни, само че те няма да бъдат едни и същи всяка събота, с цел да има многообразие.

" Това хранене не е напразно. То се прави, с цел да се покаже на посетителите какво не би трябвало да се прави, когато дойдат в зоопарка. Всеки път при беседата сред гледача и посетителите се споделят разнообразни забавни неща, които сме не запомнили или не знаем. Много е значимо, когато влезем в зоопарка да се държим отговорно ", добави Сахатчиева.

Йоана Христова, зам.-кмет по екологията добави, че самодейността се извършва последните 2 месеца.

" Хубаво е децата и техните родители да знаят, че има такива мероприятия, на които могат да участват, да видят по какъв начин се храни животно, по какъв начин се случва къпането на слон и хипопотам. ", сподели Христова и добави, че това са забавни моменти от живота на жителите на зоопарка.

" Имаме стратегия, която цели реконструкцията на зоопарка ", посочи тя и напомни, че е завършил първият стадий, който е бил в границите на обекта на хищниците. " Предстои реновиране на частите, които касаят приматите. В рамките на тази година имаме вяра, че ще намерим нужното финансиране ", сподели Христова.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР