Как се дават пари на послушните общини без санкцията на

...
Как се дават пари на послушните общини без санкцията на
Коментари Харесай

ДСБ-Пловдив: На Борисов са му на сърце кметовете на ГЕРБ и ДПС

Как се дават пари на послушните общини без глобата на Народното Събрание? - пита в собствен разбор ръководителят на ДСБ - Пловдив Йордан Иванов и дава отговор: " Чрез Постановление на Министерски съвет (Постановление на Министерски Съвет) се дават ония пари на българските общини, за които би трябвало да целунеш пръстена минимум на някой министър или да си съдружник напряко на премиера. Парите, дадени посредством Постановление на Министерски съвет, са въплъщение на това, че българските общини са на ръчно ръководство от централната власт – в случай че слушаш, има пари за твоята община; в случай че не слушаш, няма. Независимо че тези налози са платени от хората в общината, която има потребност от финансов запас ". 

Шефът на пловдивското ДСБ прави разбор, че средствата, отделени за български общини, са платени в централната хазна от българският бизнес и жители по райони, а по-късно държавното управление ги разпределя напълно по свое лично убеждение без контрола на Народно събрание. " После идва някой властимащ и ти ги „ подарява “ пред камерите, режейки някоя друга лента ", заключва той. 

Близостта на Борисов с Движение за права и свободи прозира зад тези пари

За 2016 година посредством Постановление на Министерски съвет са раздадени близо 180 млн. лева на разнообразни български общини.

" Най са му на сърце на Борисов кметовете от ГЕРБ, на които е раздал малко повече от 130 млн. лева, и кметовете на Движение за права и свободи на второ място, които са с прехвърляния от близо 30 млн. лева.(виж диаграмата по-долу). Останалите средства си ги поделят кметове издигнати от локални Коалиции, Инициативни Комитети и други партии. Излишно е да се питаме за какво Белица, Якоруда, Кирково, Кърджали, Опак, Завет, Лозница, Самуил и други общини, в които живеят има няма няколко хиляди индивида, са получили прехвърляния на стойност близо 30 млн. лева Отговорът е явен. Там са кметовете на Движение за права и свободи и Борисов редовно ги зарежда със пресен финансов запас ", написа Йордан Иванов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР