Как с времето една жена не само че не остарява,

...
Как с времето една жена не само че не остарява,
Коментари Харесай

Ивана: Научих се да казвам „Не!” и изчистих плевелите от живота си

Как с времето една жена освен че не остарява, а и стартира да наподобява все по-добре, по-жизнена и привлекателна? Отговорът на този въпрос знае фолк звездата Ивана. С всяко свое появяване пред аудитория в последните месеци тя изумява с все по-впечатляваща осанка и необятна усмивка, която като че не слиза от лицето ѝ, видя HotArena.

Прави усещане и фигурата на изпълнителката, която се приближава до идеалните марки от началото на нейната кариера. Оказва се, че всичко това е резултат от цяла нова философия, към която Ивана се придържа. В основата ѝ са две елементарни правила: да се освободиш от всичко ненужно в живота си и да поставиш самия себе си в центъра са личната си галактика.

„ Най-после се научих да споделям „ Не! ” на нещата, които ми пречат, и „ Да ” на всичко хубаво в живота си! ” Това споделя Ивана пред „ Уикенд ”, разкривайки новите си житейски правила. И с усмивка прибавя, че към този момент в действителност се усеща изцяло изменена и освободена от оковите на предходния си живот.  Преди време звездата показа пред вестника, че с години се е борила с непотребните си килограми, до момента в който лекарите схванат, че те в действителност идват от проблеми с щитовидната жлеза. Сега тя е уверена противница на диетите и все пак е стройна като момиче. Ключът към загадката е в личния ѝ нравствен мир.

„ Когато се научиш да казваш „ Не ”, когато си знаеш мястото и си се убедил, че в твоя личен живот няма нищо по-важно от самия теб, като че ли и тялото ти влиза в естетика. Казват, че задържането на килограми било бариера, която слагаш сред себе си и външния свят. Все едно да искаш да се скриеш зад храната. Може би в някакъв стадий от живота си не съм изразявала своята липса на задоволеност от нещо или някого и това е било преглътнато посредством повече храна. В никакъв случай не желая да се оправдавам, че не съм живяла здравословно, само че главното, което ми е липсвало, е салдото и уважението към самата мен ”, споделя още певицата. Според нея зад всяка взаимозависимост, в това число и тази към изобилното хранене, стои психически проблем – нещо, което не можеш да изкрещиш даже пред самия себе си. „ Когато разрешиш този проблем, тялото към този момент няма потребност от презапасяване и всичко се оправя. Сега, когато не съблюдавам никакви диети, нямам никакви проблеми с тялото си ”, уверена е звездата.

Още преди време тя почнала да разчиства всичко, което ѝ пречи – и хора, и предмети, и усеща, с цел да освободи място за нещо по-добро. И животът ѝ фактически се трансформирал. „ Всичко потегля, когато изчистиш плевелите и спреш да правиш нещата непременно. Сега не споделям „ Нужна ми е нова ария и по тази причина ще я направя! ”, а се оставям на душата си и на своите чувства. Ако би трябвало, през целия ден ще дремя, в случай че би трябвало, 24 часа ще работя, само че единствено в случай че го усещам като потребност. Вече намирам време, в което да се отпусна, да вдишвам умерено, да се обадя на близки хора и другари, да се развличам. Много хора отпаднаха от живота ми постепенно и последователно. Те ли се отдръпнаха, аз ли ги отблъснах, или се трансформирах по този начин, че към този момент да ги няма, не знам, само че просто се освободих от тях. Дори телефона си шетам всеки ден от неща, които не ми носят добра сила. Изчистих си дома, изхвърлих купчини остарели облекла. Имах привързаности и към мемоари, от които просто се освободих. Имаше да вземем за пример рокли, които не обличах, само че пазех, тъй като ги свързвах с някакви специфични моменти в живота си. Скъпи, лъскави... Е, към този момент ги няма. Трябва ми свежа сила и непорочност! Най-трудно е с изхвърлянето на неприятните усеща. За да се освободиш да вземем за пример от чувството за възмущение, първо би трябвало да простиш ”, споделя още Ивана, представена от " Уикенд "

Как е стигнала до този път, по който през днешния ден върви?

„ Никога не съм ходила на психолог, доста от дълго време четях книги на тази тематика, само че стопирах, тъй като в тях има несъгласия и човек би трябвало да е извънредно деликатен, с цел да не влезе в крайности. Забелязвам да вземем за пример, че някои хора внезапно вземат решение да живеят супер здравословно, което лишава цялата им сила. За мен да мислиш непрекъснато какъв брой калории има в храната ти и дали в нея се съдържа глутен, е цялостна загуба на време. Ако ми се яде самун или шоколад, ще хапна, само че малко. Единственото, което към момента не мога да направя, е да вляза в залата и да стартира да спортувам. Все не намирам време, а и моге би не съм задоволително стимулирана. Но някой ден и това ще стане ”, уверена е звездата.

Всъщност тя е създателят на новата си житейска философия. Принципите, към които се придържа, са резултат от персоналния ѝ опит. „ На правилото проба-грешка съм разкрила какво работи за мен и го ползвам. Опитвам се да съм в естетика със себе си, само че не знам дали някой може да реализира такова нещо в цялост. Това е катарзис, който не се случва внезапно. Не е било „ разсъниха се и станах нова ”, признава още звездата, окичена с купа Певицата на народа.  

Дали е имало ядосани измежду хората, които е отблъснала? Едва ли. Тя е намерила натурален и доста внимателен метод да се освободи от тях, без да ги обиди. „ Преди 2-3 години да вземем за пример нямаше вечер, в която да не съм на работа и да остана у дома. Вечно бях по нощни клубове и нощни заведения. Обаждат се другари, канят ме, аз поставям следващия кат облекла, освежа грима си и излизам. Но по-късно се прибирам у дома, обърнала 2-3 чаши вино и изпушила кутия цигари и душата ми не е цялостна. Напротив, натоварено ми е, усещам се изтощена. И започнах да изобретявам аргументи да не излизам. Реших, че вместо да си изгубвам времето, мога да се наспя, да стана на другия ден в 9 сутринта и да свърша всичко, което имам да свърша. Започнах да ставам рано, да си сортирам уговорките по този начин, че съвсем съм пренебрегнала нощните клубове, които не са моето място – аз не ги желая и те не ме желаят. Като се събудя в 8 и половина или 9, си споделям: „ Виж ти! Светът бил доста друг! ”. Преди това по предписание ставах към 13 часа – няма по какъв начин, когато си лежащ най-рано в 3-4 след среднощ. Върша 1000 неща, имам време за всичко! Преди ставах в ранния следобяд, до момента в който пия кафе, до момента в който се разсъня и си взема душ, станало 5 – денят приключил, отново потеглям на работа, въртя се в обаян кръг и се чудя за какво нямам ентусиазъм. Сега съм дейна от сутринта, мозъкът ми е отпочинал. Започнах и да си лягам в по-разумни часове, а не сутринта, както преди. Нямам ли работа, най-късно в среднощ съм в леглото ”, описа още звездата. Всъщност цялата позитивна смяна в нея почнала, когато решила да смени режима на съня си. „ Освободи ми се време, имам по кое време да работя и по кое време да си почивам, че дори съумях да изгледам сериала „ Чернобил ”, който ме втрещи! ”, усмихва се Ивана.

Отношението ѝ към работата също се е трансформирало. И там тя се води от персоналните си чувства и е подготвена даже да изгуби пари от задължения, в случай че усеща, че те ще бъдат в прорез с вътрешния ѝ мир. „ Сега да вземем за пример валят оферти за участия в предизборните акции наесен. Но аз бих поставила името си единствено в интерес на хора, които познавам и на които имам вяра. Не бих пяла за всеки, подготвен да заплати, нищо, че изгубвам пари, в случай че откажа. Ако нямам доверие на претендента, който ме кани, ще му кажа „ Не! ”, безапелационна е звездата, която с годините си и построила име съвсем на легенда.
Тя признава, че към момента не е извървяла целия път на промени в живота си. „ Процесът на моето пренастройване продължава. След 2-3 месеца може би ще мисля по различен метод, само че отново ще бъда вярна на своите чувства ”, уверена е поелата по нов път Ивана.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР