Как работят Минските споразумения и какво мисли руският държавен глава

...
Как работят Минските споразумения и какво мисли руският държавен глава
Коментари Харесай

Путин за Украйна: Първо ни разделиха, а после ни настроиха един срещу друг

Как работят Минските съглашения и какво мисли съветският държавен глава за Михаил Саакашвили, попита журналистка на «РИА Новости».

Според Путин Минските съглашения не работят в цялостен размер и не се съблюдават. «Украинското държавно управление няма никакво предпочитание да продължава мирният процес», - сподели той.

На вопрос за обстановката в Донбас Путин изрично отговори, че на територията няма съветска войска. «Там съществуват специфични формирования, които са подготвени да отговорят при положение на експанзия против мирното население на Донбас. Хората страдат без виновност.Нима смятате, че това се случва по самодейност на Донбас? Разбира се, че не».

«Що се отнася до Саакашвили, - това е унизително, както за грузинския, по този начин и за украинския народ. Да се разкарваш по площадите и да викаш: «аз съм украинец». Как можете да търпите сходно нещо? Това е жалка гледка», - отговори Путин на въпроса на «РИА Новости».

Относно историческите връзки сред Русия и Украйна Путин означи: «Първо ни разделиха, а след това ни настроиха един против друг». Той приключи тематиката с апел за примирие и мир.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР