Как протече подготовката и доволен ли сте? – Това, което

...
Как протече подготовката и доволен ли сте? – Това, което
Коментари Харесай

Емо Луканов: С тази селекция Етър трябва да се бори за промоция в елита

Как протече подготовката и удовлетворен ли сте?
– Това, което бяхме планували, се получи. Няма травми и това е добър барометър за свършеното през подготовката. Но ние продължаваме да се готвим – за първия мач, за втория, за третия… При мен няма „ да се подготвим добре, пък след това единствено да поддържаме форма “. При мен има едно непрекъснато надграждане до последния мач през тази календарна година, тъй че това единствено да поддържаме някаква форма, не съществува. За мен този термин е недействителен. Всяка една седмица ние надграждаме и се готвим за избрания мач. Като цяло – да, удовлетворен съм от свършената работа до момента.
 Етър разгласи цените на билетите за новия сезон Етър разгласи цените на билетите за новия сезон
Контролите бяха ли задоволителни и демонстрираха ли това, което трябваше да покажат?
– Да, дадоха индикация на мен и футболистите. Това, което аз изисквам от тях, те да се приспособяват към това, което упражняваме. Контролният мач е една действителна среда. Показаха положително равнище, добра промяна на физическата подготовка. Мисля, че бяха задоволителни.

С привличането на Крум Стоянов, Георги Ангелов и Хавиер Бетегон селекцията може ли да се счита за завършена?
– Да, в общи линии селекцията с това завършва.
 Етър с двоен удар: показа юношески национал на Панама и нападател, карал проби в Чарлтън Етър с двоен удар: показа юношески национал на Панама и нападател, карал проби в Чарлтън
Има ли към този момент задоволително компактност в обособените линии?
– Да, и в халфовата линия, и в отбрана има много компактност. В контролите ни липсваше единствено по-голяма прохлада по крилата. Като нападатели имаме Живко Петков, а и Дани Младенов към този момент е съвсем подготвен. Запазихме и Боби Трендафилов.

Кога да чакаме Младенов и Здравко Илиев, за втория кръг ли?
– Не, не, Здравко Илиев и Георги Александров няма по какъв начин да се завърнат толкоз скоро. Най-вероятно ще е през септември. А Дани Младенов си тренира пълноценно с тима, към този момент всичко зависи от психическата му настройка по кое време ще е подготвен. Юлиян Райков към този момент 10 дни тренира самостоятелно, контузията отшумява и към този момент доста усъвършенства равнището си.
 Защитник на Етър претърпя интервенция Защитник на Етър претърпя интервенция
Съставът ви беше много стеснен по време на подготовката…
– Много стеснен. Играхме с юноши като титуляри, не можех да освежа с хора, които още не са подготвени 90 минути за игра, не можах да дам отмора на централните бранители, на Кольо Станев. Имаше много напрежение в мен затова да не контузя някой футболист, тъй като не можех да му дам отдих. За първите публични мачове с идването на новите към този момент като численост и качество съставът ще наподобява много по-добре.

Г-н Луканов, още един път да споделите какви са задачите наЕтър “ за сезона?
– С тази селекция Етър би трябвало да се бори за това, което не съумя да реализира предходната година. Но дано го създадем по малко по-спокоен метод, без да се основава неуравновесеност. Ще караме малко по малко, ще забележим другите тимове на какво равнище са. Спрягат „ Миньор “ и „ Монтана “ за любимци, само че м.г. приказваха за Етър, а най-после станаха изненади.

С каква конфигурация тръгвате за първия мач в Монтана?
– Готвим се за този мач с настройката да отидем и да го спечелим. Разбира се, че ще е мъчно, където и да играеш, ще е мъчно. Няма да има лесни мачове, тъй че всичко е допустимо, в случай че не подходиш по верния метод, вярно да си влезнал в мача и постоянно да си съсредоточен в обстановките.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР