Как предпочитате да консумирате червеното цвекло – в салата с

...
Как предпочитате да консумирате червеното цвекло – в салата с
Коментари Харесай

Наздраве с чаша сок от цвекло

Как предпочитате да консумирате аленото цвекло – в салата с козе сирене, печено дружно със сочно свинско филе? Или въобще не понасяте усета му. Каквото и да е вашето мнение, цвеклото е богато на субстанции с големи изгоди за здравето. А най-хубавият способ, по който да се възползвате с тези изгоди е да си извършите цвеклото на сок. А по този метод можете да добавите разнообразни усети към цвеклото и да го извършите прелестно за всеки придирчив усет.

Да, сокът от цвекло е извънредно богат на нитрати и здравните специалисти го предлагат вместо останалите благоприятни условия за изразходване на зеленчука. Нитратите са съединения, които в кръвта ни те се трансформират в азотна киселина, помагаща разширение и разпределяне на кръвоносните съдове.

Няколко клинични изследвания потвърждават, че сокът от цвекло дава резултатност при намаление на кръвното налягане. Също по този начин тази запарка може да повлия до контролиране на равнищата на холестерола и триглицеридите, като в същото време понижава оксидативния стрес върху черния дроб. Сокът от цвекло покачва издръжливостта ни и даже усилва силата мускулите при хора със сърдечна непълнота. Впечатляващо, нали?

Сокът от цвекло не е потребен единствено за сърдечното здраве – той е потребен и за мозъка. Нитратите усилват притока на кръв към фронталните дялове на мозъка – региона, обвързвана с мисленето и държанието. Богатото количество на антиоксидантите в сока от цвекло могат да предпазят от рак.

За благополучие, включването на сок от цвекло в всекидневието ви е елементарно. Направете си го сами като изцедите две до три огромни корени цвекло или четири по-малки в сокоизстисквачка. Ако не харесвате усета на цвеклото, можете да добавите свеж лимон, джинджифил и мента. Ако нямате сокоизстисквачка, можете също да употребявате блендер с висока мощ. Добавете вода и лимон, както и подправки по усет. Разбира се, може да се доверите и на прясно изцеден сок от магазина за здравословни храни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР