Как от личност като теб“, живееща в панелка в ж.к.

...
Как от личност като теб“, живееща в панелка в ж.к.
Коментари Харесай

За патологичните метаморфози на лъжливото овчарче Копейкин

Как от „ персона като теб “, живееща в панелка в ж.к. „ Кайсиева градина “, Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, се снабдява с къща, чисто нова кола и управителен пост в Регионалния музей в Добрич? Отговори на тези въпроси даде проверяващият публицист Васил Иванов в предаването „ Неделята на Нова “.

Нескончаеми са партийните метаморфози на „ възрожденеца “, а зад тях се крие положение, което може да бъде категоризирано единствено от експерти в региона на психопатологията.

Лидерът на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов е част от голям брой партийни обединения, като най-дълго се е задържал в Политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация “.
На парламентарните избори през 2017 година Костадинов завоюва повече от 1%, което му дава право на дотация по Закона за политическите партии. Оказва се, че обещанията, с които си завоюва гласоподаватели, а точно, че ще се откаже от партийна дотация, са следващата му плитка неистина.

Проверка на Нова откри, че след серия публично входирани в разнообразни институции въпроси от Костадинов за това дали има законов механизъм, посредством който неговата партия да не получи въпросната дотация, идва и формален отговор от Сметната палата, че не е задължен да се възползва от тези средства.

Докато Копейкин обикаля медии и популистки изяснява, че се отхвърля от дотацията, той подава заявление, с което пожелава да се снабди с по този начин лелеяните национални пари. И ги получава - в размер на 1,6 млн лева
Демагогията на Копейкин обаче лъсна с целия си искра в предаването „ Неделята на Нова “.

Журналистът Васил Иванов разкри, че с изключение на, че е усвоил партийната дотация, той е дарил единствено 250 000 лв., а останалата част най-вероятно е употребявал за възнаграждение на разнообразни медийни изяви, свързани с партията му. И освен. Губят се над 700 000 лв.!
Нагло потвърждавайки, че от Сметната палата не му разрешават да се откаже от дотацията, от там се принудиха да опровергаят демагога, като обявиха, че сходен отговор от тях той не е получавал.

След Местни избори 2019 Костадинов закупува къща на стойност 215 000 лв. на брега на Варненското езеро в землището на с. Константиново. Проверка на наш кореспондент сподели, че първокласният автомобил, с който Костадинов се е сдобил, е закупен през януари 2019 година. В предизборния си рекламен клип той се дефинира като „ персона като теб “, която живее в панелка и употребява градския превоз, защото колата му била на ремонт. Оказва се, че чисто новият му автомобил на стойност 40 000 лева е закупен 9 месеца преди акцията и е бил прикрит от погледите на драгия гласоподавател.

Така демагогът Копейкин вкара четирима общински съветника в следващата гневна борба за кметския стол на Местните избори.
Това сложи началото на абсолютния цирк, в който на манежа излязоха безспорната непросветеност и популистките способи на гуруто на „ възрожденците “.
Използвайки излъчването онлайн на сесиите на Съвета, феновете бяха редовно облъчвани с евтиния церемониал на популизма и незнанието в осъществяване на Копейкин и компания галоши.

На 8 януари тази година водачът на „ Възраждане “ нахлу в Областна администрация във Варна и заформи следващото хулиганско представление. „ ДНЕС+ “ напомня, че тогава той, дружно с общински съветници от неговата клика и политически лица от партията му, нахлуваха от кабинет в кабинет, стресирайки чиновниците на Областна администрация.

Серията скандални прояви на цирк „ Възраждане “ напълно не стопират до тук.
На 14 януари Копейкин свика конференция, на която предложения варненските публицисти. Водевилното събитие се водеше от самия него, като над главата му бе прожектирано логото на партийката му.
Идеята на това партийно мероприятие бе водачът на Политическа партия “Възраждане “ да каже на варненци, по какъв начин ще останат без вода. Пълен фалшив. Възползвайки се от проблемите с бент. „ Студена “, Копейкин и свитата му обикаляха медии, с цел да всяват съзнателно суматоха измежду хората, че ги чака водна рецесия. На въпрос на наш кореспондент дали не се опасява от ръката на закона за тези си дейности, той за следващ път си изтърва нервите и изсипа куп обиди по адрес на публицистите.

Костадинов не изневери и за момент на отвратителния си жанр, целящ само добиване на политически дивиденти. В миг, в който целия свят е в пандемия, той не спря със спекулациите и разумно стана клиент на Прокуратурата, като му бе избрана и гаранция в размер на 20 000 лв., като не се посвени да се направи на доста безпаричен и да изиска от почитателите си да му я платят.

Предстои да разберем ще се заеме ли Прокуратурата и с документната машинация, в която бе махленски Копейкин при кандидатстването си за шеф на Регионалния музей в Добрич. Ако това се случи, може да се окаже, че той ще се снабди с още едно обвиняване и цирк „ Възраждане “ може да приключи печално зад решетките на варненския затвор.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР