Как от хобито на един човек може да спечели цял

...
Как от хобито на един човек може да спечели цял
Коментари Харесай

Полезно хоби: Мъж направи нова карта на градския транспорт в София

Как от заниманието на един човек може да завоюва цялостен двумилионен град? До два месеца София ще посреща и изпраща с нова карта на публичния превоз, оповестява NOVA.
 
Не става дума за превозен документ, а за упътваща скица – с толкоз подробна към този момент може да се похвали единствено Брюксел.
 
Името на мъжа, който направи българската столица да наподобява подредена и приветлива като сърцето на Европейския съюз, е Стоян Стоянов. По специалност той е геодезист. Освен това той е и фен фотограф, който може да се похвали, че негова фотография е станала известна освен у нас, само че и по света.
 
" Интернет е цялостен с информация за обитаемоте места, само че картата на хартия постоянно ще остане съвременна ", безапелационен е Стоянов. По думите му не е смешка работа да ориентираш един човек в градската конюнктура. Такъв тип карти нямат стандарт, изяснява той.
 
Изработката на картата му лишила четири месеца в Пловдив. Премиерата в София ще е след два месеца. Толкова трябват на Центъра за градска подвижност за превода от български на британски. Еволюцията от актуалните карти на София до тази на Стоян се реализира с намесата на екипа на кмета на София. ЦГМ е купил файла с прототипа на Стоян. Претенции за известност създателят няма. Казва сбито, че нито е издал книга, нито е прочут футболист.
 
Снимка на зимен Пловдив - най-красивата в света

Преди две години фотография на Пловдив, направена от Стоян Стоянов, стана известна в у нас и по света, откакто завоюва конкурс на съветското издание на " Нешънъл Джиографик ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР