Как обичате да пиете кафето си? Докато за някои то

...
Как обичате да пиете кафето си? Докато за някои то
Коментари Харесай

Комбинацията от кафе с мляко намалява възпалението в организма

Как обичате да пиете кафето си? Докато за някои то би трябвало да е мощно и чисто, други избират няколко капки мляко в него. Оказва се, че тази композиция от кафе и мляко може да има някои противовъзпалителни изгоди за тялото ни.
Чували сме за полифенолите, за които е известно, че са естествени растителни съединения, имащи редица изгоди за здравето. Според дългогодишни западни проучвания, тези мощни антиоксидантни съединения са значими за сърдечното здраве, за имунитета ни.
Според нови изследвания, полифенолите могат да се борят с възпаленията в организма. Според изследване, оповестено в Journal of Agricultural and Food Chemistry, откриватели от Департамента по хранителни науки на Университета в Копенхаген и Департамента по биомедицински науки в Дания са тествали резултатите на полифенолите, когато се комбинират с протеини в хранителни източници. Те са изследвали какво се случва, когато богатото на полифеноли кафе се комбинира с богато на протеини мляко.
Изводите, до които стигат са, че когато имунните кафези са изложени на кафе с мляко, комбинацията от полифеноли от кафето и аминокиселините от протеина в млякото, ускоряват противовъзпалителните резултати.
Всъщност откривателите откриват, че комбинацията от полифеноли и аминокиселини е два пъти по-ефективна в битката с възпалението, в сравнение с полифенолите сами по себе си.
Авторите на проучването считат, че това може да значи, че комбинирането на богати на протеини храни с плодове, зеленчуци и други богати на полифеноли храни може да усъвършенства противовъзпалителните резултати на храните, които консумираме.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР