Как не намериха сили Благомир Коцев от ПП и Павел

...
Как не намериха сили Благомир Коцев от ПП и Павел
Коментари Харесай

Портних: Назначените от Кирил Петков са дали паркингите на Морска гара за 10 години!

„ Как не откриха сили Благомир Коцев от Политическа партия и Павел Попов от Демократична България, откакто управляваха, бяха регионален, зам.-областен да дават свободната зона в Пристанище Варна на ръководство на Общината? “, попита пред публицисти кметът на Варна Иван Портних във връзка рекламираната самодейност на двамата кандидат-депутати.

„ Сега са в една листа един до различен. Как не откриха сили да си зададат тези въпроси един на различен, да си изяснят въпреки всичко кой какво прави. Единият бил отвоювал зелени територии. Същевременно е превзел по най-безпардонен метод няколко декара до ресторант „ Хоризонт “ и си е сложил неговото заведение, което десетилетия печели. Заведение, добито по времето на приватизацията за жълти стотинки. И такива ред дребни въпроси. На тях никой не дава отговор, само че хората са се юрнали по тематиката с Морска гара “, сподели той.

„ Те знаят ли че тяхното държавно управление смени борда на шефовете и сега там ръководят хора, назначени от кабинета Петков? Или не знаят? А от медиите, не знаят ли, че преди няколко седмици е осъществен търг, с който са отдадени паркингите за 10 години чартърен? Това, което ние бяхме поели като ангажимент – тази зона да се трансформира във визитната картичка на Варна с културната инфраструктура, експоцентър, нова културна сцена и така нататък, пасажерски терминал, в действителност в околните 10 години тематиката към този момент е решена с този конкурс за паркинг “, сподели още Портних.

„ Така направеното предложение от страна на претендента за депутат Коцев юридически е изцяло неиздържано, да не споделям необразовано, типично в техния жанр аматьорски, за мятане на прахуляк в очите. “, показа ръководителят на ОбС-Варана Тодор Балабанов, във връзка самодейността на претендента от ПП-ДБ да желае Община варна да получи ръководство върху свободната зона на Пристанището.

„ Юридически няма по какъв начин в този момент, поради настоящото законодателството в Република България, тази територия да бъде предадена за безплатно ръководство както споделя уважаемият господин Коцев. Има Закон за морските пространства и пристанищата, който споделя тази територия по какъв начин се ръководи, от кого се управлява, по какъв метод се развива и посредством кого. Да, взаимно развиване законът би позволил, само че не и по този метод. “, обясни още Балабанов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР