Как МВР ще гарантира изборите пита в писмо до вътрешния

...
Как МВР ще гарантира изборите пита в писмо до вътрешния
Коментари Харесай

Росица Матева към вътрешния министър: Как гарантираме сигурността на изборите при сигнал за бомба?

Как Министерство на вътрешните работи ще подсигурява изборите пита в писмо до вътрешния министър Иван Демерджиев зам.-шефът на ЦИК Росица Матева. 

Комисията сложи въпроси свързани със сигурността поради това, че множеството от секционните изборни комисии в страната работят на територията на образователните заведения, съобщи БНР.

Във връзка с писмата, съдържащи бомбени закани към учебни заведения и университет, по какъв начин ще се действа в изборния ден? Искаме информация от министър Демерджиев по какъв начин ще се подсигурява сигурността на изборния развой, написа Росица Матева, заместник-председател на ЦИК.

Припомняме, че на 27 март десетки учебни заведения в Бургас, Варна и София получиха бомбени закани на служебните си пощи. Подобни имейли имаше и през вчерашния ден, заканите не престават и през днешния ден.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров уточни, че няма заплаха за провеждането на изборите на 2 април. Вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява преди ден, че това е хибридна офанзива, която идва отвън страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР