Как можем да станем по-привлекателни за околните? Стотици статии предлагат

...
Как можем да станем по-привлекателни за околните? Стотици статии предлагат
Коментари Харесай

9 неща, които ни правят по-малко привлекателни

Как можем да станем по-привлекателни за близките? Стотици публикации оферират отговори на този въпрос. В тях се включват препоръки, като да надигнем гърба, да се усмихваме повече, да си вземем домакински любим, да слушаме музика. Но кои са дейностите (или неналичието на такива), които ни вършат по-малко привлекателни? На това посвещава материал Business Insider. Авторите сортират 9 неща, които ни вършат по-малко атрактивни за другите, като цитират научни опити и наблюдения от света, написа Мениджър Нюз.

Ето какво изброяват:

1. Видима липса на задоволително сън . Хората наподобяват по-малко привлекателни, когато не са се наспивали дълготрайно. През 2010 година откриватели вършат фотоси на мъже и дами, които са спали минимум 8 часа дневно и на други, които не са спали от 31 часа. Избират група от участници и в експеримент ги молят да класират лицата на фотосите по разнообразни критерии. Недоспалите лица са разказани като по-уморени. Хората споделят за тях, че ги считат за по-малко привлекателни, по-малко здрави и тъжни. 

2. Да бъдеш неприятен . Китайско изследване от 2014 година се организира, като учени молят мъже и дами да гледат фотоси на други, всички от които имат естествени изражения на лицето. Някои от фотосите са били съпроводени от думите " чествен " и " честен ". Други - от " злобен ", " неприятен ". Трети не са били придружени с никаква информация. Резултатите демонстрират, че участниците са считали за по-малко привлекателни тези лица, при които е било обозначено " неприятен ", " злобен ".

3. Свити пози на тялото . Ако сте чували за така наречен поза на мощния знаете, че отварянето на тялото ви с изправена поза и отворени ръце може да ви направи по-силни и уверени, до момента в който свиването може да ви накара да се почувствате по-малко такива. Според проучване от 2016 година свитият език на тялото може да ни направи да изглеждаме по-малко привлекателни. Изследователи събират фотоси от профили на мъже и дами от GPS-базирано мобилно приложение за роматични срещи. На някои от фотосите мъжете и дамите са били с кръстосани ръце или наведени плещи. На други фотоси същите хора били снимани в отворени пози, като да вземем за пример с плещи в буквата  " V ", или протягайки се да заловен нещо. Резултатите демонстрират, че фотосите с отворените пози са били избирани по-често от другите. Мъжете със свити пози са били в най-неизгодна позиция, минимум харесвани. 

4. Стрес . Изследване от 2013 година демонстрира, че дами с високи равнища на стресовия хормон кортизол са били възприемани от хетеросексуални мъже като по-малко привлекателни. Учени изясняват, че това евентуално се дължи на обстоятелството, че ниските равнища на кортизола подсказват здраве и фертилност. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР