Как можем да постигнем по-добри политики за природата? Интересуват ли

...
Как можем да постигнем по-добри политики за природата? Интересуват ли
Коментари Харесай

В рамките на Природа фест на 30 септември ще се състои дебат как можем да постигнем по-добри политики за природата

Как можем да реализираме по-добри политики за природата? Интересуват ли те жителите? А политиците? ще бъде тематиката на спор на 30 септември в " Топлоцентрала ", оповестиха от " Зелени закони ". От 2014 година до момента от „ Зелени закони “ работим за експертно наблюдаване на политиките за природата и връзка и диалог сред жителите и представителите ни, с цел да могат тези политики да пазят интереса ни. Традиционно организираме диспути по съответни закони и тематики сред политици и жители. 10 години по-късно ви каним на среща, в която водеща дума имат жителите, с цел да кажат: Кои са водещите тематики за природата за вас – вода, климат, почва, гори, море, въздух?
Виждате ли своите тематики в целите на политиците? Кои са зелените закони, които би трябвало да се трансформират или одобряват в идната година?
Море, гори, планини, диви животни, чисти въздух и вода… Теми, които засягат и национални, и локални, и европейски политики. Но които рядко чуваме в предизборните цели, макар че тази година имахме избор за Народно заседание, предстоят локални избори, а при започване на 2024 година – и избори за Европейския парламент. Нека се срещнем и обсъдим още веднъж. Законите не се пишат сами, а народните представители се стимулират от гласоподавателите си. Дебатът на „ Зелени закони “ е част от „ Природа Фест “, проведен от коалиция „ За да остане природа в България “. В събота ще се състои и награждаването на годишните награди за биоразнообразие на Българска фондация Биоразнообразие. 
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР