Как можем да направим батерия в домашни условия и то

...
Как можем да направим батерия в домашни условия и то
Коментари Харесай

Батерия от лимони: Възможно ли е и как да си я направим

Как можем да създадем батерия в домашни условия и то напълно сами? В документалната поредност „ Направи си самичък просвета ” по канал „ Da Vinci ”, който е част от, учени и фенове вършат демонстрации на сходни опити. Някои от тях са любопитни освен за малчуганите, само че и за техните родители. 

За задачата ще са ни нужни няколко лимона, галванизирани цинкови пирони, медни пирони и щипки вид „ крокодилчета ”. За да забележим дали сме се справили сполучливо, ще ни би трябвало и волтметър, написа.

Галванизираният цинков гвоздей се забива в единия завършек на лимона, а медният – в другия. За тях се закачат щипките, като би трябвало да се уверим, че контактът е добър. Минусът отива при цинковия гвоздей, а плюсът – при медния.

Батерия, формирана от един лимон, не може да зареди никакъв апарат, по тази причина ще са ни нужни няколко, които да навържем дружно.

Супер развлечение и безвредна среда за деца EON Kids:

EON за деца – част от , е занимателна и безвредна цифрова среда, която децата елементарно ръководят сами. Телевизионните канали и наличие са особено подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете съгласно неговата възраст, платформата дава възможност и за основаване на голям брой детски профили със занимателна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслаждения на определено наличие на всички устройства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР