Как може точно по Коледа да започне разрушаване на знакови

...
Как може точно по Коледа да започне разрушаване на знакови
Коментари Харесай

Боил Банов: Как точно на Коледа започна разрушаването на къщата на ген. Рачо Петров?

”Как може тъкмо по Коледа да стартира разрушение на знакови обекти ”, разяснява министърът на културата Боил Банов, откакто в празничните дни стартира разрушаването на къщата на ген. Рачо Петров. " В момента, в който разбрахме оня ден, спряхме незабавно разрушаването. Не мога да кажа за какво е почнало то, видях единствено отчасти документи. Днес е първият работен ден, в който ще създадем всички разяснения за какво, по какъв начин, дали е законно, или не, дали е морално, или не ", сподели още той пред bTV.

" Къщата е знакова. Със сигурност не е индивидуален монумент на културата, само че би трябвало да влиза в колективен монумент. Всички тези елементи обаче ще станат ясни през днешния ден ", добави министърът.

Той уточни, че постройката е изоставена от доста години.

" В случаи като този страната, в лицето на съответната общината, може да предприеме две неща. Едното е да стартира да построява тази къща и да я ипотекира за сметка на притежателите, които, в случай че не могат да си заплащат ипотеката в действителност, да се отнеме в интерес на общината. Само че това става доста комплицирано, тъй като някой път притежателите са по 20 – 25 индивида и би трябвало да има автограф на всеки един от тях – процедура, която се жали в съда и става безкрайна. Другото, което може да направи, при обекти, които към този момент са посочили градивна неспособност да съществуват в тази визия, е да ги отстрани и да изисква преизграждане в същия тип ", сподели Банов.

" Всичко може да се възвърне, всичко би трябвало да се възвърне и оттук нататък всичко ще се възвръща ", увери министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР