Как може един магистрат да си затвори очите? Съдийката, която

...
Как може един магистрат да си затвори очите? Съдийката, която
Коментари Харесай

Проф. Киров: Когато пред вас има потресаваща картина на насилие над дете, за какво да чакате експертизи?

Как може един магистрат да си затвори очите? Съдийката, която пусна на независимост обвинения, уронва престижа на българския съд и би трябвало да бъде освободена. Външният тип, в който се появи, ръководителят на Окръжния съд в Стара Загора също уронва престижа на правосъдната власт.

Това сподели конституционалистът проф. Пламен Киров по отношение на проблема с момичето с 400 шева за " Твоят ден ".

" Не може да загърбите очевидните обстоятелства и да се позовавате на тънкости. Когато пред вас има потресаваща картина на принуждение над дете, защо да чакате експертизи? Как може да се твърди, че е лека телесна щета? Гнилите ябълки са в съда, имаме закони, само че няма кой да ги ползва. Наказателен кодекс е кръпка върху кръпка, би трябвало да се осъвремени ", разяснява Киров. 

Според информация, оповестена първо в някои американски медийни канали, Български хелзинкски комитет е изпратил сигнал до Прокуратурата, Омбудсмана и Висшия адвокатски съвет, подписан от 121 " интелектуалци ", с който желае от Прокуратурата да разпусне „ “. 

" Една партия може бъде да оповестена за противоконституционна. Самата Конституция съдържа ограничавания за образуването на партии, както и за активността им. Омбудсманът и Висшия адвокатски съвет не могат да желаят възбрана на партия. Няма кой да сезира Конституционен съд, тъй като и.д. основен прокурор няма такива права. " " е законна партия, Софийски градски съд я е проверила. Не виждам опити да се излиза отвън рамките на демократичния ред за приемане на властта ", няма опит за прелом, съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР