Как може да изкарате стаж в чужбинаВсяка година близо 2000

...
Как може да изкарате стаж в чужбинаВсяка година близо 2000
Коментари Харесай

Как може да изкарате стаж в чужбина


Как може да изкарате стаж в чужбина

Всяка година близо 2000 души изкарват стаж в евроинституциите.  Основното условие е претендентът да е приключил университет, да не е работил или да е бил на стаж по-рано в институциите на Европейски Съюз и да има доста положителни знания по два от формалните езици на Европейския съюз. Единият от тях би трябвало да бъде от работните езици на институциите – британски, френски или немски, оповестява БНР.

Европейският парламент да вземем за пример предлага два типа стажове  – в Генералния секретариат (стажове „ Робер Шуман “) и стажове към членове на Европейския парламент.

Работата по време на стаж „ Робер Шуман “ е в най-различни сфери – вътрешна и външна политика на Европейски Съюз, финанси, право, многоезичие, администрация, инфраструктура и логистика, връзка или осведомителни технологии. Този тип стажове са платени и се организират на едно от формалните места на работа на Европейския парламент – Брюксел,

Люксембург и Страсбург – или в бюрата за връзка на Европейския парламент в страните членки.

Така искащите могат да карат стажа си в личната си страна, в Белгия,
Люксембург или Франция,
където са основани евроинституциите или в друга страна от Европейски Съюз.

Стажът стартира на 1 октомври/1 март – продължителността е 5 месеца  и друго главно

условие е претендентът да е жител на страна членка на Европейски Съюз,

лимитирани бройки има и за жители на други страни. Нужно е и удостоверение за съдимост За детайлности виж 

Колкото до стажовете в кабинет на евродепутат в Брюксел, всеки искащ би трябвало да се обърне непосредствено към  . Този тип стаж също е заплатен – от 921 до 1510 евро месечно при цялостно работно време (подробности ).

Стажантите могат да работят във всяка от службите и организациите на Европейската комисия, по-голямата част от които се намират в Брюксел, само че също и в Люксембург и на други места в Европейския съюз (виж и ). Условията са сходни с тези на Европейския парламент.

Представителството на Европейската комисия в България предлага от своя страна неплатени стажове за студенти , постоянна форма на образование, при приключен втори курс.
5- месечни платени стажантски позиции, само че от 1 септември  и, надлежно, от 16 февруари, предлага и Съветът на Европейски Съюз в разнообразни области (виж и ).

За този тип стаж може да аплайват освен приключили, само че и студенти в курс и нагоре в разнообразни сфери – политика, администрация, връзка, ИТ и други. (виж и )

Възрастови ограничавания няма.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР