Как могат да бъдат спрени рецидивистите на пътя коментираха в

...
Как могат да бъдат спрени рецидивистите на пътя коментираха в
Коментари Харесай

Слави Ангелов: За шофиране без книжка наказанието трябва да бъде като за незаконно притежание на оръжие

Как могат да бъдат спрени рецидивистите на пътя разясниха в студиото на „ Здравей, България " журналистът Слави Ангелов и престъпният психолог Росен Йорданов.

Трябва да разсъждаваме върху прочувствената връзка сред българина и автомобила му. Да се гмурнем в социализма. Колата е единственото място, което той управлява. Във Финландия е забавно, че санкцията е съобразена с приходите ти. Имаше случай на милионер, който получи за 23 км/ ч превишена скорост 55 000 евро санкция, различен беше получил 116 000 лева

Този проблем не може да се реши в Народното събрание. Там имаме едни хора, които ги назоваваме депутати, само че постоянно те са юристи. Те са причина за това у нас процесът да е формализиран, муден, да не носи правдивост и отмъщение. Да няма почит от закона. Трябва да се сътвори комисия, която е с външни специалисти, сподели Ангелов.

По думите му единствено ефикасни присъди могат да спрат сходни рецидивисти. Според него за шофирането без брошура наказването би трябвало да бъде като за нелегално владеене на оръжие.

Отдавна е ясно, че в закона има дупка. Трябва наложително персонално да ти връчат глобата. Това е извънреден пропуск, който основава сходни прецеденти. Второ, имаме хронична липса на задоволително положително използване на законите. Трето, следи се занижаване на респекта към нормите, съобщи Йорданов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР