Как министърът на труда и неговите подчинени в НОИ не

...
Как министърът на труда и неговите подчинени в НОИ не
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Хората със социални пенсии са най-ощетени |

Как министърът на труда и неговите подчинени в Национален осигурителен институт не видяха и ощетиха най-бедните - хората със обществени пенсии. Миналата година те взимаха 147 лв. и 120 лв. добавка - общо 267 лева Не можаха ли да сметнат, че 170 лв. - новата увеличена пенсия, и 60 лв. добавка прави 230 лв.? Ще би трябвало да се постави и инфлационен коефициент.

Това заяви бившият народен представител от ИТН и икономист Мика Зайкова пред Българска национална телевизия.

Според нея пенсиите би трябвало да се преизчислят, да се вземат поради 2017, 2018 и 2019 години: " Има едни хора, които си доплатиха стаж, с цел да получат цялостна пенсия. Защо те бяха лишени от нарастване за тези години от 1,35% ", попита Зайкова.



По мотив Коронавирус добавките за имунизиране Зайкова сподели, че българинът е интелигентен човек и не се продава за 75 лева

" Мисля, че това не работи. По-добре да има хубава осведомителна акция, хората да бъдат уверени, а не да бъдат лъгани със стотинки ", съобщи тя.

По думите й сегашната обстановка е доста сериозна, тъй като инфлацията надвишава растежа на Брутният вътрешен продукт, което значи непосредствено обедняване. " Работещите небогати никой не ги счита. Хората с минимална заплата, които не получават нищо под масата, живеят извънредно оскъдно ", сподели още Мика Зайкова.

Има два метода пенсиите да порастват и това го знаят всички - преизчисление на база трудов стаж и индексация по " швейцарското предписание ". Три години Борисов лиши хората от това - от 2010 година до 2012 година по незнайни аргументи. Следващите години вкара някакви коефициенти (фиксирани коефициенти от 3,8% за 2018 година и 5,7% за 2019 година - бел. ред.) и с това реши казуса, само че това не е правилно, тъй като се взима 50% от растежа на инфланцията и 50% от междинния застрахователен приход, добави тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР