Как минава един парламентарен ден (и не само един, ами

...
Как минава един парламентарен ден (и не само един, ами
Коментари Харесай

Животът изтича през пръстите ти, заглавието още не е гласувано

Как минава един парламентарен ден (и освен един, ами с капацитет и за идващия, и идващия, и по-следващия) съгласно депутатката от " Демократична България " Елисавета Белобрадова, по-известна като " Летящата козила Ерато ". Отговорът е дала самата тя в преразказ от 1 л., ед.ч., с неподражаемия си жанр, в пост във фейсбук профила на " Козилата ".

Ето по какъв начин изглеждаше днешното пленарно съвещание, съгласно нея - като за истинността на описанието могат да свидетелстват и парламентарните кореспонденти на Клуб Z!

Публикуваме поста й поради непреходната му стойност, с нейно единодушие и без редакторска интервенция. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

.......

Парламентарният живот е удивително тестване за всеки, който си е фантазирал, че е натрупал житейски опит и съзрял като субект.

Девет часа, начало на работния ден. В девет и 10 " Възраждане " желаят отмора. За да обмислят дневния ред.

Но да не вършим проблем от една отмора. Ето, имаме законопроект, който има, да речем, наколко параграфа. Опозицията дискутира заглавието.

Един час изявления, един час реплики, дуплики, процедури и размисли на ГЕРБ и " Възраждане ".

Декларации.

Движение за права и свободи излизат да кажат за кръга " Капитал ". Животът изтича през пръстите ти, заглавието още не е гласувано.

Вселени се раждат, звезди обсипят свода небесен, а след това слънцето отново пече ли, пече. Минават години. Най-сетне гласуваме заглавието, че и заедно с един параграф.

Минаваме на параграф ДВЕ. Дискусии, доста изявления, доста страсти и нови заявления. Движение за права и свободи желаят отмора.

Почивката идва и си отива.

ГЕРБ крещят от трибуната, че ще пазят хората с всички сили и всички средства. Минава доста време, години. Побелявам, пущам документи за пенсионирането си.

“Къде ви е смяната?” пита сътрудник от опозицията и сътрудник от " Продължаваме промяната " (ПП) излиза и предлага да гласуваме завършек на дебатите по този параграф, с цел да отлепи нашата ладия лека от брега и да тръгне към параграф две, само че сътрудник от " Възраждане " взима думата и стартира да вика.

“Вие не ни давате да приказваме, вие не ни давате да приказваме!!! Ние желаеме да кажем неща, ние имаме мнение, ВИЕ НЕ НИ ДАВАТЕ ДА ГОВОРИМ!!!!”

Този буен разказ надвишава времето за говорене и на дъската времето на сътрудника стартира да свети в алено.

“ВРЕМЕТООООООООООО” заплашителен вик се чува и всички скачаме, тъй като решаваме, че някой се е хвърлил от балкона над залата в отчаянието си и за да приключи изявлението и да гласуваме параграф ДВЕ.

" Възраждане " също скачат. Те желаят наказване за тоз, който се е провикнал.

Председателят пита “Кой се провикна?”, постановява наказване ЗАБЕЛЕЖКА на инак зрял и спокоен сътрудник от Политическа партия, който явно е изгубил за момент наличие на духа.

Остават броени минути до края на работния ден, в който желаеме с всичка мощ да гласуваме параграф Д В Е, че и Т Р И.

ГЕРБ желаят отмора, с цел да обмислят. Председателят покрива изстрадалато си лице с длани. Всички виждаме по какъв начин му се образува голяма язва на дванадесетопръстника (четвърта за месеца) и промълвява “Петнайсет минути почивка”.

Минава и тази отмора. Отиваме да гласуваме, само че преди този момент Десислава Атанасова ИСКА ДА КАЖЕ НЕЩО Пожарна охрана ПРОЦЕДУРА!!

До ухото ѝ е достигнала промълвена дума от ръководителя, която е в прорез с високия морал на опозицията и изисква ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ПОСТАНОВИ НАКАЗАНИЕ ЗАБЕЛЕЖКА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

Всички си взимат записка.

Гласуваме. Остават още параграфи, само че аз не съм първа младост и една шепа живот ми остава. Преди имах фантазии, проекти. Въобразявах си се на нещо, а то… в този момент просто параграфите желая да се гласоподават. Да идем на идващия закон дори, там даже ще се изкажа.

Кратко, давам обещание.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР