Как КАТ не пожела да ми вземе парите – хей

...
Как КАТ не пожела да ми вземе парите – хей
Коментари Харесай

Как КАТ не пожела да ми вземе парите – хей така, отказа се от тях?

Как КАТ не пожела да ми вземе парите – хей по този начин, отхвърли се от тях? Тази история споделя Лияна Панденлиева в профила си във Фейсбук.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Държвата ни, в лицето на КАТ не пожела да ми вземе парите – хей по този начин, отхвърли се от тях. И тъй като няколко години не стигнаха на КАТ да ми връчи фишовете или документите за прегрешенията в които ме е хванала на пътя, те отпаднаха по отминалост.

Как разбрах, че съм съгрешила?

Влизам в уеб страницата на КАТ, пиша ЕГН, номер на колата и там написа: „ Имате невръчени фишове/актове. Явете се в най-близкия пункт на КАТ… “

А? Моля? Отивам до КАТ, диря къде да паркирам, най-после влизам на заплатен паркинг, в жалната приемна на КАТ тегля номерче, очаквам на опашка и на гишето споделям:

– Добър ден! Много апелирам да ми кажете какъв брой пари да Ви дам?

Там ме ревизират в компютъра, печатат дълго някакви листа, подписвам се на тези листа и най-после изясняват, че не мога да им пари току по този начин, ами с напечатаната записка ме пращат на друга опашка, която е към банката. Към дължимата сума се прибавят пет лв. за превод.

Ако съм доста хитра и софтуерна обаче, аз одобрявам, че фишовете са ми връчени, заплащам платения паркинг, прибирам се вкъщи и онлайн заплащам и за наложените наказания

Откак се заприказва за електронно държавно управление през 2011 г до през днешния ден, страната не се интересува от стотиците милиони, които може незабавно да събира от нарушителите.

Как ме глоби страната обаче: като стане време за заплащане на имотни данъци, банката ми споделя, че не мога да ги платя непосредствено, тъй като имам непогасени задължения. Тогава аз пиша платежни нареждания, заплащам дължимото и с това въпросът завършва.

В началото бях запалянко – горделив и съзнателен жител на републиката

На два пъти спирах при катаджии и ги молех да ревизират в техните таблети, свързани с осведомителната система какво дължа и да считаме, че са ми връчили фишовете. Не им работеха таблетите и двата пъти.
Ми…хубу.

В Дания моя добра другарка взе кормуването от седми път – там от първи път на комуване едвам 4% взимат диплома за лидер. В първия месец, откак подкара кола, я одрусаха с три фиша за превишена скорост – нормално с два до четири км/ч над ограничаването от 30 км/ч. Като видя какъв брой зле стават нещата с домашната математика, постави speed limit на 29 км/ч в града и настана стопански просперитет

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР