Как губещо дружество като Топлофикация-София ще покрива общински дълг от

...
Как губещо дружество като Топлофикация-София ще покрива общински дълг от
Коментари Харесай

Манолова: Как губещо дружество като Топлофикация-София ще покрива дълг от 67 млн. евро за завода за отпадъци

„ Как губещо сдружение като „ Топлофикация-София ” ще покрива общински дълг от 67 млн. евро за завода за боклуци “ - този въпрос зададе омбудсманът Мая Манолова в писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова.

Повод за написването му са сигнали на столичани, в които жителите сигнализират Манолова, че се попречва правото им на информация по идното разискване на плана „ Изграждане на апаратура за комбинирано произвеждане на сила в София с оползотворяване на RDF боклук “, означават от пресцентъра на публичния бранител.

Омбудсманът упорства Столична община да даде явен отговор по отношение на финансирането на плана и отражението му върху околната среда. Манолова е безапелационна, че би го подкрепила при обосновани и потвърдени изгоди за столичани, ясни планове за себестойността на производството и гаранции, че няма да докара до оскъпяване цената на топлоенергията, в това число и до замърсяване на околната среда.

„ Информацията, че се планува дълготрайният дълг - до 67 000 000 евро, да бъде изплащан с бъдещи доходи на „ Топлофикация-София “ ЕАД поражда доста въпроси, на които Столична община е длъжна да даде явен и съответен отговор ", отсича Манолова. Тя се базира на последния оповестен отчет на самостоятелен инспектор за сдружението, съгласно който " то е на загуба /натрупаната загуба към 31.12.2016 година е в размер на 336 634 хиляди лева/ “.

Според нея, в мнението на инспектора е установена основна неустановеност, която би могла да породи обилни подозрения по отношение на способността на сдружението да продължи като настоящо дружество.

Манолова добавя още, че няма изясненост по какъв начин при такова финансово положение енергийното дружество ще изплаща дълга и по какъв начин това ще се отрази на цената на топлинната сила. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР