Как една снимка може да предизвика държавен скандал? Може, когато

...
Как една снимка може да предизвика държавен скандал? Може, когато
Коментари Харесай

Скандалът със снимката на Кейт Мидълтън: Родиха ли се нови спекулации около здравословното ѝ състояние?

Как една фотография може да провокира държавен скандал? Може, когато фотографията е на Кейт Мидилтън, заобиколена от трите си деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Тя беше оповестена във връзка деня на майката, само че вместо да успокои пристрастеностите след интервенцията на принцесата, провокира стихия от теории на конспирации, тъй като осведомителните организациите откриха, че фотографията е манипулирана.

Скандалът гръмна ненадейно, откакто специалисти откриха тъкмо 16 казуса с фотографията.

Дворецът Кенсингтън към момента не е направил коментар по проблема, само че три от огромните международни фотоагенции към този момент отдръпнаха фрагмента

Това в действителност трябваше да е първата фотография на Кейт след коремната интервенция, която претърпя през януари, а извънредно дългото ѝ възобновяване провокира същинска нервност към нейното здраве.

В понеделник с персонално известие принцеса Катрин персонално се извини за " объркването ". В изказването си тя споделя, че като доста фотографи дилетанти от време на време опитва с редактирането.

Снимка: Twitter / The Prince and Princess of Wales

" Исках да изразя извиненията си за объркването, което провокира фамилната фотография, която споделихме ", споделя тя.

Най-сериозното следствие за принцесата на Уелс и монархията във връзка фотографията, обработена с фотошоп, е ерозията на доверие, считат специалисти

" Лоша работа с Фотошоп " е присъдата на проф. Хани Фарид, експерт
по разбор на фотоси. Според него най-явните проблеми са му изчезналата част от пуловера на принцеса Шарлът, размазването на дясната ръка на Кейт и косата ѝ от дясната страна на лицето.

Става ясно, че дворецът не е излъгал за денят и създателя на фотографията. Снимката, изпратена на Прес Асосиейшън, е мината два пъти на Adobe Photoshop и е непокътната на Apple Mac.

Първата версия е от 8 март в 23:54 ч. българско време, а втората - на 9 март в 11:39 ч. Кадърът, изпратен до Ройтерс, няма данни за Фотошоп, само че версията е от 13:34 часа на 10 март.

Отново се заприказва за извънбрачни любовни връзки на принц Уилям, до момента в който никой не знае къде е Кейт Мидълтън

Тези обстоятелства обаче не успокояват обществените мрежи, които раждат все по истински версии и подправени вести, измежду които даже и тази, че лицето и е заменено.

Проф. Фарид е безапелационен, че няма следи лицето да е насложено, както настояват тайните теории. Междувременно в общественото пространство се появиха и фотоси на принц Уилям и принцеса Катрин, които пътуват в автомобил за събитие отвън замъка „ Уиндзор “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР