Как една общественозначима тема като рециклирането оживява във вдъхновяваща любовна

...
Как една общественозначима тема като рециклирането оживява във вдъхновяваща любовна
Коментари Харесай

Темата за рециклирането оживява във вдъхновяваща любовна история

 Как една общественозначима тематика като преработването оживява във вдъхновяваща любовна история? Отговор на този въпрос дава Лидл България в своето, озаглавено " Една история за пудинги, обич и още нещо “. То е част от осведомителната акция, която компанията започва неотдавна под мотото " Рециклирането има смисъл “. Нейната цел е да разпространява понижаване използването на пластмаса и да подтиква нейното преработване.

А какъв по-добър метод да постигнеш това, в случай че не през безконечната тематика за любовта? Именно този метод избират от Лидл България и организация Saatchi & Saatchi Sofia, които стоят зад креативната идея на видеото. Главната роля в него е поверена на две извънредно симпатични лица – 22-годишния Борис Иванов и 24-годишната Анна Сабанджиева, чиято история ни припомня, че преработването има смисъл, когато сме дружно.

Тяхната персонална история се оказва не по-малко забавна и вдъхновяваща. От 4-ти клас Борис живее в Съединени американски щати, където приключва гимназия и лицей. Израснал в семейство на тенисисти, точно на корта околните му виждат неговото бъдещо развиване. Съдбата обаче има други проекти – в 9-и клас влиза в женския облик на Една Търнбалд от мюзикъла " Лак за коса “ – роля, която във филмовата акомодация е поверена на Джон Траволта. Така се ражда любовта му към актьорското майсторство и безапелационното решение, че желае да бъде артист. Следва още по-засилено проучване на актьорската специалност, както и академията на Димитър Маринов в Лос Анджелис, от който и до през днешния ден помни думите, че в случай че човек е роден артист, рано или късно го осъзнава. COVID-19 обаче го връща в България, където продължава да търси своя път към сцената. Признава, че с изключение на театъра, от ден на ден го притегля и киното, а за мечтаната роля го въодушевява не какъв да е, а Хийт Леджър и брилянтното му преобразяване в облика на Жокера от кино лентата " Черният рицар “.

Творческия път в живота избира и Анна – нейната сцена обаче е модата. Завършва " Моден дизайн “ в Нов български университет, след което за интервал от няколко години развива собствен личен фешън бранд. Работи като помощник стилист и не стопира да шие както за себе си, по този начин и за разнообразни музика  лни клипове. Към стилния дизайн прибавя и още една своя пристрастеност – направата на бижута – пръстени и обици вид ear cuff, както и нови креативен проекти – като деконструиране и пачуърк (patchwork) на винтидж облекла. " Нямаме потребност от толкоз доста облекла. Знаете ли да вземем за пример, че от 1-2 мъжки дрехи може да се получи страховит дамски топ? “, споделя Анна. Именно това я въодушевява да се насочи към устойчивото произвеждане, като дава нов живот на старите облекла. В чужбина това от дълго време е тренд, по тази причина има вяра, че новото й начинание ще откри своите съидейници и тук.

Също както и преработването – и Борис, и Анна вършат своите дребни крачки в тази посока. Стараят се да изхвърлят разделно, не употребяват сламки и залагат на торбички за многократна приложимост. Знаят, че могат доста повече. Затова на драго сърце вземат участие във видеото на Лидл България – с цел да разпространяват тематиката и с цел да покажат и на останалите, че дребните стъпки водят до огромната смяна и че когато сме дружно, преработването има още по-голям смисъл.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР