„Как е започнал този конфликт – можем само да гадаем.

...
„Как е започнал този конфликт – можем само да гадаем.
Коментари Харесай

Политологът Хр. Панчугов: Скоро ще остане само математическото мнозинство около кабинета

„ Как е почнал този спор – можем единствено да гадаем. Със сигурност от един миг нататък се преплитат няколко въпроса. Първият е въпрос на горделивост и чест да не се загуби тази борба. Другият миг е въпросът във връзка с това какви тъкмо зависимости и задължения са били поемани, с цел да има такава настървеност при отбраната на една искрено странна кандидатура. Третият детайл, несъмнено, е неналичието на обикновена дарба на това държавно управление да преценя борбите, в които да влиза. Всички тематики, които сега са противоречиви и които предпоставят разграничителна линия сред ръководещите партии в обединението, са борби, които бяха определени независимо. Нищо не постановяваше това да са тематиките, по които да минава дневният ред на това държавно управление. Това не беше дневният ред на обществото “, съобщи той.

„ Тук виждаме композиция от три фактори – явно поети задължения, липса на обикновен нюх за обмисляне и борба за чест и опит да се резервира имидж “, добави политологът.

Според него, бивайки отлагани, проблемите стартират да се натрупат. Той обърна внимание, че от договарянията насам видяхме тактика да се приказва за нещата, които ги събират и въобще да не повдигат тематиките, които явно ги разделят.

„ Големият въпрос е дали въобще е останало нещо, което държи тези ръководещи дружно оттатък поръчката, че ще се демонтира моделът ГЕРБ, което към този миг, даже се вижда доста едва. Скоро ще остане само математическото болшинство към това държавно управление. Опасявам се, че наличието е на път да бъде изчерпано и това е нещо, което тези ръководещи си направиха безусловно сами “, сподели политологът.

Според него само желанието да се остане на власт към момента държи ръководещата коалиция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР