Как е било уволнено ръководството на АЕЦ Козлодуй разкри на

...
Как е било уволнено ръководството на АЕЦ Козлодуй разкри на
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Шефовете на АЕЦ-а сменени по донос

Как е било уволнено управлението на АЕЦ " Козлодуй " разкри на пленума на Българска социалистическа партия енергийният специалист Румен Овчаров.
Овчаров разполага с отчета, с вносител Еленко Божков - индивида на Кирил Добрев в енергетиката, който е подписан от " група ръководители и експерти от АЕЦ " Козлодуй " и сдружения, които извършват нейното обслужване ". Подписи обаче няма.
Според Овчаров отстраненото управление на централата е предписание облага по 10 милиона дневно и няма безусловно никакви доказателства за нарушавания в доноса на Еленко Божков.
Обратно против новоназначеното управление на централата има съществени възражения.
Скандалната промяна на Наско Михайлов и Александър Николов обаче повдига съществени въпроси и подозрения, които витаят към назначението на новото управление на АЕЦ " Козлодуй ". Тези подозрения се ускориха след откритието, че против оферти за шеф на АЕЦ Георги Кирков има висящо наказателно дело за породена злополука в нетрезво положение с последвала гибел.
Срещу номинирания за зам.-директор Андрей Красночаров има отчет за нарушаване на правилата на възлагане на публични поръчки в централата, от който излиза наяве, че е лобирал за компании, свързани с предприемача Людмил Стойков, напомня " Капитал ".
" Обръщам се към тези членове на пленума, които си контактуват с президента Радев, да му обяснят, че е бил измамен, с цел да смени управлението на атомната централа с хора на Людмил Стойков ", нападна Овчаров дейностите на вътрешната съпротива на партията.
Според изявления в нета и медиите предприемачът Людмил Стойков е приключил ВИФ преди време, а в ранните години на прехода става от барман фабрикант. Политическото лоби на Стойков е обвързвано с видни политици от ГЕРБ и Движение за права и свободи, модел на ръководство, против който Българска социалистическа партия се бори от години.
До края на деня имената на новото управление не бяха вписани в Търговския указател на Агенцията по вписванията. Оттам дадоха отговор, представени от " Капитал ", че вписването на новите шефове на АЕЦ " Козлодуй " ще се забави, тъй като преди него по партидата на сдружението има заявление за оповестяване на консолидиран годишен финансов доклад, което би трябвало да бъде прегледано първо, а по него се чакат инструкции. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР