Как дигитализацията ще трансформира традиционните финансови услуги? Отговор на този

...
Как дигитализацията ще трансформира традиционните финансови услуги? Отговор на този
Коментари Харесай

Банките се превръщат в дигитален кредитор

Как дигитализацията ще трансформира обичайните финансови услуги? Отговор на този въпрос дават водещи специалисти от банковия и небанковия финансов бранш по време на втората годишна конференция "Финансите в цифровия свят ", проведена от вестник "БАНКЕРЪ “ с генералното спонсорство на Vivacom. Партньори на събитието са TBI Bank, Пощенска банка, Борика - Банкови услуги, Булстрад Виена Иншурънс Груп и Булстрад Живот.

"Добрият мениджмънд освен дава отговор на потребностите на потребителя, само че и основава нови. Дигиталното кредитиране ще промени банковия живот ", съобщи ръководителят на управителния съвет на TBI Bank Валентин Гълъбов.

Той акцентира, че 40% от хората в Централна и Източна Европа нямат достъп до банково кредитиране, тъй като не дават отговор на изискванията. Според Валентин Гълъбов тези условия са остарели, както са остарели и банковите модели за ръководство на риска.

"Банките се трансформират в цифров заемодател ", изясни той.

Според специалиста е нужен систематичен преход към цифрово кредитиране. За това е належащо трансформиране на всички системи вътре в една банка, както и смяна в метода на мислене. Според Гълъбов банковите системи би трябвало да отчетат обстоятелството, че бъдещето е човек с телефон в ръка. Затова би трябвало да се отговори на потребността от добра връзка, комфортен за ръководство модел, би трябвало да следи статуса и придвижването по картата.

Той акцентира, че се осъществя концепцията за вторична разплащателна сметка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР