Как денонощно да се проследява телесната температура на деца и

...
Как денонощно да се проследява телесната температура на деца и
Коментари Харесай

Нещо уникално представиха в бургаски университет

Как непрекъснато да се наблюдава телесната температура на деца и възрастни, без да се употребява устройство, благодарение на термохромен знак беше презентирано за първи път в Университет  " Проф. доктор Асен Златаров ".

Иновативният и неповторим артикул към този момент е вписан в българското патентно ведомство и е резултат на упорита, виновна научна работа в изискванията на публично-частно партньорство.

Ректорът на висшето заведение проф. Магдалена Миткова показа екипа химици и доктори създали изделието. Сред тях за зам.-ректорът на университета доцент Светлана Желева, доктор Антон Танев, доцент Ивайло Танков, доктор Анифе Вели и доктор Радослава Николова.

От презентацията на доцент Желева стана ясно, че знакът е в положение да записва всякакво инфектиране от друг темперамент в човешкия организъм още при появяването му. Продуктът към този момент се създава от " УНИХимКо Терм ООД “ и скоро се чака да бъде разполагаем и в аптечната мрежа.

С качествата на продукта първи се срещнаха кметът на Община Бургас Димитър Николов, представители на морската община, РЗИ, огромните болнични заведения и други институции и организации на територията на региона.

Термохромният знак е неповторим и новаторски, заради следните качества:

-         Напълно безвредния си състав.

-         Бърз метод да се записва в действително време повишението на телесната температура на човек.

-         Действа дълготрайно време като апликация върху човешката кожа.

-         След потребление не е належащо да се съхранява като нездравословен боклук.

-         Бързо образно отчитане в следене смяната на телесната температура в нескончаем интервал от време, а освен в избран миг – минута или час.

-         Възможност да се употребява всекидневно и/или непрекъснато.

-         Това е облекчение да се открие общо или локално инфекциозно или различен тип инфектиране в човешкия организъм и навреме да се вземат ограничения за лекуване.

 

Как измерваме телесната температура?

Използваните досега живачни, спиртни и електронни термометри бяха единствената опция за премерване на телесната температура.

Чрез слагане на еднократна апликация от Термохромния знак неотложно и в действително време може да бъде регистрирана телесната температура. Невероятното преимущество на този артикул е, че сега, в който температурата стартира да се покачва, чрез цветова смяна на нанесената апликация, с акуратност от 0,1°С, може да се записва температурната стойност още преди организма да реагира посредством други признаци.

Термохромният знак на " УНИХимКо Терм “ разрешава да се наблюдава температурата след еднократното му нанасяне в продължение до 48 часа. Това зависи от вярното осъществяване на инструкциите.

Продуктът е създаден на основата на микрокапсулиран пигмент, разтворим в неводна биосреда.  Почиства се елементарно с вода или суха забрадка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР