Как да свалим високо кръвно налягане – този въпрос си

...
Как да свалим високо кръвно налягане – този въпрос си
Коментари Харесай

Как да свалим високо кръвно налягане – полезни съвети

Как да свалим високо кръвно налягане – този въпрос си задават повече от 2 милиона българи. Близо 80% от хората над 50 годишна възраст страдат от високо кръвно налягане. Това е доста сериозен проблем, тъй като към 65% от умрелите хора в България са свързани със болести, свързани със сърцето.

Какво съставлява кръвното налягане?

Според Уикипедия, кръвно налягане е:

Кръвното налягане  е налягането на циркулиращата кръв върху стените на кръвоносните съдове. Без в допълнение уточняване, използването на термина „ кръвно налягане “ нормално се отнася до налягането в големите артерии в  кръвоносната система. Кръвното налягане нормално се показва посредством индикаторите на налягането между систола (фаза на изтласкване на кръвта от сърцето) и диастола (фаза на пълнене на сърцето) и се регистрира като две цифри за стойностите при тези две етапи: първо се споделя систолното, след това диастолното налягане, употребявайки мерната единица милиметър живачен дирек, например 140/80.

Уикипедия

За обикновено кръвно налягане се приема границата сред 60-80 за долната граница и сред 90-120 за горната граница. За високо кръвно се приема над 85 за долна граница и над 130 за горна граница. Високото кръвно налягане е познато като “тих палач ”. Причините за него са доста, на дано да разгледаме най-основните:

  • ежедневната раздразнителност и стрес
  • ежедневното тютюнопушене
  • несъразмерната приложимост на алкохол
  • несъразмерната консумация на сол
  • наднорменото тегло
  • заседналият метод на живот
  • прекаляването с мазните и калорични храни
  • прекомерният банкет на медикаменти

Високото кръвно налягане има много отрицателни последствия за човешкия организъм. Затова е доста значимо да го следим и да го държим в естествени граници. Защото високото кръвно може да докара до многочислени здравословни проблеми, даже до сърдечен удар.

Как да свалим високо кръвно налягане?

Вече сме почнали да следим постоянно нашето кръвно налягане и виждаме, че е високо. Често имаме главоболие, болят ни очите, имаме зной, сърцетуптене, замаяност и пищене в ушите, започваме да се потим по-често от нормалното – време е за дейности, с които да свалим високото кръвно налягане. Това можем да реализираме:

  • С медикаменти от аптеката
  • С приемът на някои натурални храни и питиета
  • С разходки и поддържане на стройна фигура

Съвет: Ако желаете в свалите високото кръвно бързо, направете следното нещо. Натискаме върха на междинния ни пръст на ръката за към минута-две. По този метод ще получим по този начин мечтаното облекчение, само че това е единствено в незабавен случай.

Как да свалим високо кръвно с артикули от аптеката

Тук няма да пишем за многочислените фармацефтични медикаменти, въз основата на химически съединения. Ще дадем няколко фармацефтични артикули, които са по-натурални.

Витамин Б12 – 1000 мкг – доста потребен витамин, който може да пиете по една капсула дневно. Предпазва от сърдечно-съдови болести и усъвършенства равнищата на нездравословния холестерол. По този метод защищава високо кръвно налягане и инсулт. Това е и предварителна защита срещу Деменция и Алцхаймер.

Омега 3 – Омега-3 капсулите поддържат сърдечно-съдовата система в идеално здраве, а също по този начин управляват равнищата на холестерола и кръвното налягане. Спомагат за възстановяване на паметта и концентрацията, възвръщат психо-емоционалния баланс. 

Алое Вера – може да закупите сок от алое вера от аптеката. Съдържа към 160 съставки, които са потребни за организма. Те благоприятстват за попречване на високото кръвно налягане, контролира положителният холестерол, защищава тялото от стрес и е съвършен за сърцето.

Антилипиден чай – пием го парещ в първата половина на деня. Помощно средство при високо кръвно налягане, сърцетуптене и учестен сърдечен пулс, като понижава риска от сърдечно-съдови болести.

Кордицепс – по 2 капсули, 2 пъти дневно. Поддържа имунната система и контролира високото кръвно налягане. Какво е кордицепс, вижте тук.

Тинктура от глог – разтваряме 5 мл. смес от глог в 200 мл. вода. Пием по 1/3 чаша заран, обед и вечер.

Как да свалим високо кръвно с натурални храни и питиета

За да свалим високото кръвно налягане, наложително би трябвало да включим в нашия хранителен режим някои хранителни артикули и някои типове чай. Те ще подобрят работата на сърцето и ще прочистят кръвоносните съдове. Кои са те вижте надолу:

Чесън – чесънът има извънредно ползотворно въздействие против високото кръвно. Значително понижава кръвното при хипертоници, като резултатът можем да съпоставим с този на някои лекарства за хипертония. Можем да го комбинираме с чай от каркаде.

Чай от каркаде – прочут и като хибискус, китайска роза и суданска роза. Чаят от каркаде е извънредно ефикасен против хипертония. Най-новите проучвания демонстрират, че в случай че пием по 3 чаши от този чай дневно в продължение на шест седмици, ще понижавим долната граница с към 6 пункта, което е много положително достижение. Забележка – не киснете доста чаят в горещата вода – 5 минути са задоволителни.

Целина – целината уголемява кръвоносните съдове и намалява високото кръвно налягане. Същото деяние имат лимоните и аленото цвекло . Включете ги наложително в дневният ви хранителен режим. Например може да изцедите 50 мл лимонен сок и да го смесите с 200 мл вода. Пиете едновременно.

Сок от червени боровинки – този апетитен сок смъква високото кръвно налягане и усъвършенства сърдечната активност. Освен червени боровинки, може да си вършиме и сокове от френско грозде и дренки , които също ще ви оказват помощ в битката с високото кръвно.

Ядки – включете и ядките в хранителния ви режим. Те укрепват сърдечно-съдовата ни система и усъвършенстват работата на целия организъм.

Коприва и мляко – заливаме 2 с.л. сухи листа от коприва с 2 чаши прясно мляко. Слагаме на котлона и изчакваме да кипне, след което смъкваме от огъня. Оставаме отварата да изстине за 15-20 минути. Пием по една чаша от отварата при високо артериално налягане.

Как да свалим високо кръвно с разходки и поддържане на стройна фигура

За да понижим дълготрайно високото кръвно е добре да спортуваме леко, да вършим леки разходки, да вършим дихателна гимнастика, да се откажем от някои храни и артикули. Ето малко детайлности:

Разходки – ежедневните разходки (поне 15 минути) на чист въздух могат да намалят кръвното налягане. Трябва да се движим интензивно, с бързи крачки. Освен изгодите за кръвното, разходките ще понижат напрежението и ще спим по-добре.

Дихателна гимнастика – за бързо събаряне на високото кръвно можем да правим дихателни упражнения – заран след пробуждане и вечер преди лягане. Вдишваме надълбоко и постепенно, а по-късно издишваме постепенно. Също по този начин може да използваме пластмасова бутилка, като махаме капачката и изрязваме дъното. Дишаме в нея откъм дъното в продължение на 15 минути, като въздухът излиза през гърлото. 

Гореща вана – това е различен добър способ за справяне с високото кръвно. Единият вид е да потопим единствено краката в гореща вода. Другият вид е да вземем топла вана, в която разтваряме към 10 супени лъжици морска сол и няколко капки етерично масло (за предпочитане от карамфил).

Поддържане на стройна фигура – затлъстяването е директно обвързвано с високото кръвно и сърдечно-съдовите проблеми. Задължително би трябвало да понижим приемът на сол и въглехидрати , самун , наденици , сирена . Трябва да увеличим приемът на зеленчуци.

Заключение: За да свалим високото кръвно налягане, би трябвало да комбинираме верните храни, да заобикаляме солени и мазни храни, да спортуваме и да се разхождаме в природата, както и да забравим за напрежението.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР