Как да спрем сополите на дете – запушеният нос се

...
Как да спрем сополите на дете – запушеният нос се
Коментари Харесай

Как да спрем сополите на дете – бабини рецепти за запушен нос

Как да спрем сополите на дете – запушеният нос се появява, когато тъканите, ограждащи носа, се подуват. Подуването се дължи на възпалени кръвоносни съдове.

Проблемът може да включва и назално течение или “хрема ”. Ако непотребната слуз се стича по задната част на гърлото (постназално капене), това може да аргументи кашлица или възпалено и зачервено гърло .

Ако носът на детето ви още веднъж е запушен, тогава би трябвало да действате неотложно. Много хора считат, че носът се запушва от прекалено много гъста слуз. Но нормално носът се запушва, когато тъканите, които го покриват, се подуят. Подуването е от възпалени кръвоносни съдове. Носът ви може да се запуши заради простуда , грип и алергии .

Понякога признаците на запушения нос изчезват за една седмица. Но от време на време го имате съвсем всеки ден или през избрани интервали от годината, изключително в случай че сте алергични или чувствителни към нещо като пъстър прашец, тютюнев пушек или пърхот от домашни любимци. Ако бебето ви е със запушен нос или има бели сополи, можете да извършите свои лични физиологични капки . За задачата прибавете четвърт чаена лъжичка сол към половин чаша хладка вода .

Поставете детето си по тил, поставете навита забрадка под раменете му и капнете по две или три капки във всяка ноздра. След 30 секунди обърнете детето по стомах, с цел да помогнете на течностите да се оттичат. Можете също по този начин да употребявате назален вакуумен аспиратор за бебета, с цел да помогнете за по-ефективното изчистване.

Други препоръки за подкрепяне на децата включват:

  • повдигнете главата на детето ви с 2 възглавници;
  • дано детето ви да пие доста течности ;
  • използвайте изпарител с хладна мъгла в стаята на детето ви през нощта. Това може да помогне за облекчение на сухата кашлица и може да понижи запушването, изключително през нощта;
  • НЕ използвайте медикаменти за кашлица и простуда без рецепта за деца на възраст под 6 години. Те по този начин или другояче не оказват помощ доста и могат да причинят съществени здравословни проблеми при децата. По-големите деца и възрастните могат да одобряват медикаменти без рецепта, с цел да облекчат носа си;
  • давайте на детето да яде пилешка чорба ;
  • дайте на детето чаена лъжичка мед преди лягане – няколко изследвания демонстрират, че приема на една чаена лъжичка (15 мл) мед към половин час преди лягане ще помогне за по-добър нощен сън и за утешение на кашлицата. Не забравяйте обаче, че децата под една година в никакъв случай не би трябвало да одобряват мед заради риск от детски ботулизъм .
  • направете топъл компрес на челото – натопете в гореща вода памучна забрадка и я изцедете добре преди да я сложите на челото. Капнете няколко капки етерично масло от мента или от евкалиптово дърво за още по-добър резултат.

Съвет: втривайте малко количество вазелин, зехтин или домашна свинска мехлем под носа на детето. Така ще предотвратите раздразнение, напукване и зачервяване на кожата. Освен това капвайте по 3-5 капки сок от алое във всяка ноздра, 2-3 пъти дневно.

Домашни средства (бабини рецепти) при запушен нос при деца – по какъв начин да спрем сополите на дете

Сега ще разгледаме най-хубавите бабини предписания, с които бързо и дейно да отпушим носа на нашето дете:

1. Прополисова (клеева) смес

Прополисът е пчелен артикул, който се слави с изключителни антибактериални и противовирусни свойства. При запушен нос се смесват:

  • клеева смес – 1 част
  • преварена вода – 7 елементи (още по-добре е да изполвате сребърна вода, в случай че имате налична)

Капвайте по 2 капки във всяка ноздра по 2-3 пъти дневно. Може да извършите първо промивка с физиологичен разтвор, а след към 10-15 минути да капнете от прополисовата примес.

Капките с прополис  трайно лекуват даже упоритата хрема и признаци на синузит, както и други неразположения на дихателните пътища.

2. Лук

Лукът е извънредно подобаващ при запушен нос. За да отпушите носа, би трябвало да извършите капки за нос от прясно изцеден сок от лук. Но тъй като това е много люто прекарване, ще разгледаме по-подходящ способ.

За задачата настържете една глава лук на ситно ренде. Смесете с малко зехтин и вода и вдишвайте изпаренията. Хремата ще избяга надалеч единствено след няколко дълбоки поемания на въздух!

Съвет: нарежете на ситно 1 глава лук и дръжте покрай нослето на детето. Най-добре е тази процедура да я вършиме вегнага щом детето заспи. След 5-10 минути може да преместите чинийката с нарязания лук до главата на детето и да я оставите за цяла нощ.

Най-доброто домашно средство срещу кашлица е черната ряпа!

3. Тампон със скучан чесън/камфор и спирт/ домашна ракия

Напоените тампони с подобаваща течност, които се поставят в носа, с цел да го отпушат, са много ефикасни. Подходящата течност може да бъде от:

  • сок от счукана скилидка чесън , или
  • примес от 15 грама камфор и 50 грама алкохол , или
  • домашна ракия

Тампончето от памук се напоява с едно от горните течности и се поставя в едната ноздра, като другата се притиска с пръст. Същото се прави и с другата ноздра по-късно. Това се повтаря два-три пъти дневно. Облекчението се усеща незабавно.

4. Сок от цветето каланхое

Цветето каланхое се изплзва отдавна за лекуване на избрани болести. Трябва също да се каже, че изключително лечебно значение има надземната му част. Получава се сок, който има противовъзпалителен резултат.

Сокът от растението каланхое е доста потребен за отпушване на носа. За приготвянето на отпушващото средство против запушен нос би трябвало да нарежете едно листо от растението. А по-късно да изстискате сокът през марля.

С помощта на капкомер се капват по две капки във всяка ноздра. Първата реакция на организма на това лекуване е кихане. Така се прочиства носът от болестотворни бактерии. Сокът от каланхое за няколко секунди облекчава запушения нос.

И в случай че всичко това няма резултат при вас и вашето дете (в което не вярваме), то постоянно може да закупите от аптеката лекарството Низита маз. Много положителни мнения има от доста майки. Но сме сигурни, че няма да ви се наложи!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР