Как да спре каруците в София за ЧНГ обсъжда работна

...
Как да спре каруците в София за ЧНГ обсъжда работна
Коментари Харесай

Спират каруците в София, даряват конете на Лесотехническия

Как да спре каруците в София за ЧНГ разисква работна група в Столична община. Проблемът е какво да се прави с иззетите коне, до момента в който и в случай че притежателят им пристигна да си заплати санкцията и да си прибере животното.

Министерство на вътрешните работи желае да му купят фургон, с който да транспортира кончетата от талигите, тъй че да не се сместват и да не заразяват расовите коне на служителите на реда, в случай че се употребява едно и също транспортно средство. Затова се разисква вид Столична община да купи конски фургон на служителите на реда.

Следващият проблем обаче е къде да бъдат прибрани конете и кой да заплаща за изхранването им, както и каква да е ориста им, в случай че никой не ги потърси.

Да се настаняват на общински терен в Панчарево, предложи Красимир Димитров, началник на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “, на съвещанието на комисията по ред и сигурност. Той акцентира, че никой не желае да осиновява иззетите коне. Издръжката на всеки коства 700 лв..

Всъщност за конете би трябвало да се погрижи Националната ветеринарна работа, те обаче също нямали отпуснати пари за задачата.

За да не бъдат евтаназирини, един от разновидностите е конете да бъдат дарявани на Лесотехническия университет, където да се употребяват при образованието на студентите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР