Как да сме сигурни, че личните ни данни са защитени,

...
Как да сме сигурни, че личните ни данни са защитени,
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Защитени ли са личните ни данни, когато се подписваме за референдум?


Как да сме сигурни, че персоналните ни данни са предпазени, когато се подписваме за референдум? Екип на bTV направи обществен опит какъв брой души са подготвени да си дадат имената и ЕГН-то за несъществуваща идея.

Часът е 17:20, а ние заставаме в столичен подлез, с цел да събираме подписи за несъществуващо искане за референдум - почтено пенсиониране преди 60-годишна възраст.

След 5 минути стопира първият искащ да отговори на въпроса: Искате ли българите да се пенсионират рано?

Готовите доверчиво да си дадат персоналните данни се усилват.

Само за половин час в подлеза успяхме да съберем петима души, които да се подпишат в нашата подписка. От Комисията за отбрана на персоналните данни предизвестяват, че с цел да събира някой подписи би трябвало да има пълномощие.

„ Не може лица, които нямат връзка със самия предприемчив комитет посредством упълномощаване или различен метод, да събират подписи, защото опциите за корист са доста огромни. Включително може да попаднем в обстановка, в която тези подписи да бъдат употребявани за едни идни избори за регистрация на партия за идните избори “, изясни Венцислав Караджов, ръководител на КЗЛД.

Връщаме се назад в подлеза, с цел да проверим имат ли пълномощие, събиращите подписи за референдумите за президентска република и за запазването на лв..

Това е в съгласие писмо от столична община. Ето легитимация да се вижда пред всички. Искат ни я, несъмнено ни желаят легитимация. Явно има някаква агитация, която не съм я чул “, съобщи Николай Бендурски.

„ Ето това са упълномощените лица от изпълнителния комитет, който е Деян Николов. Той ни е дал пълномощие. Ето, кои сме упълномощени. Ето ни ЕГН-тата “, сподели Георги Иванов.

Тези, които събират персонални данни нерегламентирано, ги грози санкция до 4% от годишните им приходи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР