Как да се работи с децата със синдром на Даун

...
Как да се работи с децата със синдром на Даун
Коментари Харесай

Основните техники на Натали Хейл за синдром на Даун

Как да се работи с децата със синдром на Даун - техниките на експертите и личния си опит предава на български родители Натали Хейл. Статистиката сочи, че в България годишно се раждат към 100 деца със специфични потребности.

Експертът в областта на деца със синдром на Даун Натали Хейл идва в България. Нейната роля е да съобщи главните способи и техники за работа с деца със специфични потребности на техните родители, учители и експерти. Синдромът на Даун е комплицирано генетично положение и се показва в забавено и затруднено развиване на организма. Статистиката сочи, че в България годишно се раждат към 100 деца със специфични потребности.

Натали Хейл е новаторски преподавател и родител на пораснал наследник със синдром на Даун. По време на семинара " Всеки може да чете ", тя предава главните обучителни техники, събрани от международните експерти и най-много от нейния персонален опит.
Натали Хейл, новаторски преподавател и родител на пораснал наследник със синдром на Даун: " Аз имам 32-годишен наследник със синдром на Даун. Когато той беше на 5, аз разбрах, че е редно той да стартира да чете и да се образова, само че през през 90-те години към момента не съществуваха техники за образование на деца със специфични потребности. Но в този момент през 2017-та година упованията са, че всяко дете би трябвало да се научи да чете.Натали Хейл, новаторски преподавател и родител на пораснал наследник със синдром на Даун: " Основният способ е " Първо минаваме през сърцето, с цел да образоваме мозъка! Каквото и да накараме да четат децата със специфични потребности, то би трябвало да бъде нещо, което обичат. " Учителите би трябвало да бъдат тренирани, с цел да знаят какви способи да употребяват, само че на доста от учителите в България им се постанова сами да се образоват, с цел да съумеят да се квалифицират за работа с деца със забавено развиване. Диана Илиева-логопед и ресурсен преподавател: " Нямаме задоволително информация по какъв начин да работим, или в случай че имаме информацията, по-скоро не е на практично равнище.Тони Маринова, ръководител на съдружие на " Родители на деца със синдром на Даун " и майка на дете със синдром на Даун: " Основните неща - база, информация и повече помощ за самите учители. Не е въпрос единствено на предпочитание да се оправиш с едно дете с проблем в клас, това е въпрос на благоприятни условия.
Децата със специфични потребности и тяхното образование са грижа на цялото общество. Специалистите и родителите несъмнено би трябвало да знаят главните техники за работа с деца с проблеми в развиването, само че всички ние, като общество не трябва да забравяме толерантното отношение към тях и да ги приобщаваме към обща среда, тъй като " Всеки може да чете ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР