Как да се предпазим и от какво да се предпазим,

...
Как да се предпазим и от какво да се предпазим,
Коментари Харесай

Читател на Фрог: Създава се ХАОС от институциите, което те наричат “Извънредно положение”

Как да се предпазим и от какво да се предпазим, откакто информацията, която стига до хората е неточна, погрешна, непостоянна. Създава се ХАОС от институциите, което те назовават “Извънредно състояние ”. Ако е изключително състояние, би било редно всички да го съблюдаваме и в случай че бъркам апелирам да бъда поправена, само че Законите на Република България важат за всички български жители.
Това написа до медията ни Полина Йорданова, която има личен бизнес с работен офис в София. Налага й се всеки ден да пътува от мястото където живее - на 10-тина километно отвън столицата, с цел да работи и избави бизне си, както се постанова на доста други хора сега. Публикуваме цялото й писмо, което съдържа доста въпроси. Със сигурност ги задава освен тя, само че и доста други хора, които съзнателно съблюдават всички ограничения, условия, ограничавания и забрани, само че в подмяна на това се оказва, че тормозът върху е двоен. Очакваме отговорите, тъй като те не са единствено за госпожа Йорданова, а за всички.

Ето цялото й писмо:

Привет!

Обръщам се към Вас с молба взаимно да си помогнем и да си бъдем взаимно потребни в това тежко за всички ни време.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде заповед, с която от 17.04.2020 година вкарва спомагателни противоепидемични ограничения на територията на град София.

“За жителите, които отиват и се връщат от работа с персонален автомобил се позволява влизане и излизане от територията на град София в интервалите от 6.00 до 8.00 часа и от 18.00 до 20.00 часа. В декларацията на пътуващите се показва работното място и телефона на работодателя.”

В петък 17.04 бях върнатата от КПП-то в 9:00 часа, макар предоставените от мен Служебна записка и Декларация с разказано в нея работно място и шеф. Днес на 21.04.2020 год. минах през КПП-то на област Перник в 09:00 часа (както и всички които бяха на почивка), проверяващите органи не върнаха нито един автомобил (както оповестиха пред медиите) а опашката от коли, както към този момент всички знаят беше от с. Мало Бучино до края на с. Големо Бучино, което са почти 10 км.

Наистина ли желаят да ни кажат, че отиват на работа?

В 11:00 часа от СДВР-София ми споделиха, че остава в действие времевия диапазон за излизане и влизане на регионални обитаеми места, а в 11:10 часа от Министерство на Здравеопазването, след диалог с тях ми споделиха, че има нова заповед, от преди един час, която гласи, че се анулира времевия диапазон. Следователно преди да излезне заповедта, КПП-тата не са спазвали часовете за пропускане, щом аз минах в 09:00 а заповедта е от почти 10:00 часа, съгласно по информация на Министерството на здравеопазването!

И откакто Столична дирекция на вътрешните работи не е осведомено час по-късно за издадената заповед, ние жителите, които не ходихме на отмора и се опитваме да си запазим работното място към кого би трябвало да се обърнем за настояща информация?

Кого да попитаме дали утрешния ден би трябвало да излезем от домовете си в 06:00 часа? За да имаме време да стигнем до КПП-то и да изчакаме всички прибиращи се от празниците и с още по нелепите оправдания на тези, за които изключителното състояние не важи!

Това което е сега това не е изключително състояние а Хаос!

Единствените които съблюдават прецизно карантина и не работят са Заведения, Казина, Молове.

И всички хора са на вън!

Не разбирам за какво никой не цени своят живот и живота на околните си?!

Искам също да попитам откакто заведения за хранене и заведения не работят за какво Баничарниците, Дюнерите работят след не доставят закуски по домовете?

Защо на тях им е разрешено?

Кой им е разрешил?

БАБХ за какво не си прави сега работата?

Къде е БАБХ да види, че от както е въведено изключителното състояние сладкарниците не са затворили и не вършат доставка по домовете, както е подредено?

Продавачите с един чифт ръкавици пипат за деня приблизително сред 200-400 бр. закуски и със същите тези ръкавици обслужват клиенти и боравят с пари които са един от най-големия преносител на всевъзможни болести освен на COVID-19!

Може ли да кажат от БАБХ какъв брой констативни протокола са създали откогато е въведено изключителното състояние?

Изобщо кой може да каже?

Как да се предпазим и от какво да се предпазим откакто информацията която стига до хората е неточна, погрешна, непостоянна?

Защо тогава, от статистиката, която министър Младен Маринов сподели, че преди Великденските празници, за един ден, територията на София са напуснали 60 000 автомобила, които са имали опцията да не съблюдават законите и заповедите които са издадени?

Защо са били пуснати откакто са знаели къде отиват?

Защо когато започнаха да се прибират мигновено анулираха времевия диапазон за влизане и излизане?

Каква е гаранцията, че не са заразили жителите на обитаемото място, в което са били откакто пика на пандемията е в гр. София?

Каква е гаранцията, че те не са се заразили?

Защо 60% от популацията не съблюдава издадените заповеди?

Къде и какво вършат по въпроса с работещите обекти, които не би трябвало да работят от институциите ХЕИ,БАБХ?

Това което направиха и не престават да вършат не е изключително състояние а “ХАОС”!

Пуснаха всички които желаят да честват да честват, оставихме тези който НЕ СА ОТИШЛИ ДА ПРАЗНУВАТ да изискат да им се смени работното време тъй като НЕ честват.

А попита ли някой какво ще коства това на един шеф?

Дали и неговият бизнес няма да банкрутира?

Имаше закани по какъв начин няма да се приберат тези които са отишли да ПРАЗНУВАТ Пожарна охрана ВРЕМЕ НА КАРАНТИНА. И когато пристигна време да се прибират, всички заповеди отпадат! А никой не сподели като се приберат и са заболели и заразят останалите какво ще се предприеме!?

Не е изключително състояние, това което лимитира тези, които съблюдават прецизно всяка заповед в ситуацията, в което се намира страната, а тези които не съблюдават заповедите и законите да са безнаказани!

Създава се ХАОС от институциите, което те назовават “Извънредно положение”.

Ако е изключително състояние, би било редно всички да го съблюдаваме и в случай че бъркам апелирам да бъда поправена, само че Законите на Република България важат за всички български жители.

Обръщам се към Вас с молба като медия и организация, която отразява действителността и се надявам на някой от Брифингите някой от публицистите да попита, или да може по един или различен метод да получи малко повече информация за нещата, които се подценяват, а не са толкоз безвредни, колкото ни се желае.

Ако има предаване, в което мога да се обадя и да задам персонално част от въпросите, които насочвам към Вас и засягат всички жители освен мен, ще бъда признателна.

Благодаря за отделеното време!

Полина Йорданова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР