Как да се отвратиш от българската политика? Като изгледаш този

...
Как да се отвратиш от българската политика? Като изгледаш този
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Как да се отвратиш от българската политика?

„ Как да се отвратиш от българската политика? Като изгледаш този запис от единствено 2.5 минути от съвещанието на бюджетна комисия в Столичния общински съвет. “ Това написа във фейсбук общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Как да се отвратиш от българската политика? Като изгледаш този запис от единствено 2.5 минути от съвещанието на бюджетна комисия в Столичния общински съвет.

За да гласуваме предложенията на ГЕРБ-СДС за нарастване на заплатите на медицинските сестри от ясли, градини и учебни заведения, както и бюджета на София за 2024 година нощес заседавахме до 21 ч. Без никаква изгода, тъй като „ обединени “ от неразбираеми претекстове и необясними за мен аргументи, групите на ПП-ДБ-СС, Вили Лилков от „ Синя София “ и отделилите се от „ Възраждане “ съветници НЕ поддържаха нарастването на заплатите на 2 000 здравни служащи за сметка на баснословния запас на кмета от 23 млн. лв..

Тези сътрудници също НЕ поддържаха и предлагането да осигурим по 50 лева годишно повече за работно облекло на медицинските сестри, като понижим представителните разходи на Терзиев от нечуваните 500 000 лева, които желае (при 210 000 за госпожа Фандъкова) със единствено 20%. Ние призовахме кмета на София да харчи по-малко за обяди и делегации, с цел да имат униформи нашите фелдшери и сестри. Но не!

Някъде към 20:50 ч Столичният общински съвет удари дъното – в залата влезе Цветомир Петров, ръководител на съвета, който не членува в нито една комисия и не участваше в съвещанието. Отиде и сподели нещо на ухо на господин Вили Лилков, който след няколко минути вълшебен си промени гласуването за заплатите на медицинските сестри – макар че в началото ни беше подкрепил. След диалога на ушенце внезапно уважаваният Вили Лилков стана „ срещу “.

Изгледайте записа – най-после заместник-кметът по финанси и опазване на здравето Иван Василев гордо припомня на ръководителя на бюджетна комисия Димитър Вучев: „ Вили си промени гласуването, Вили си обърна гласуването “….

От втория път “спасителите ” на София въпреки всичко отхвърлиха нарастването на заплатите: без гласа на Лилков, който в действителност „ обърна палачинката “, с гласоподаване „ въздържал се “ от страна на двама от отцепниците от „ Възраждане “.

Продължават с безумната мантра, че ще желаят тези средства от страната, Асен Василев им заречен. Явно това, че Асен Василев ще бъде финансов министър още седмица, е без значение.

После за премия си гласоподаваха дружно и бюджета – без пари за здравните служащи. Това ли е смяната, която София искаше и заслужава, скъпи съграждани?

Благодаря на Иван Таков и Българска социалистическа партия за поддръжката за нашето предложение, то е в отговор на справедливото искане на здравните служащи и КНСБ и КТ “Подкрепа ”.

Днес борбата ни продължава от 10 ч. в залата на съвета, когато ще е окончателното гласоподаване. Да забележим в този момент кой на кого какво ще каже на ушенце. Дотук картинката е жалка и отблъскваща. Дано гореспоменатите се вразумят, тъй като това срамно събитие няма да остане без последствия.
Ето поименното гласоподаване на общинските съветници от Финансовата комисия:
За:
Димитър Вучев – ГЕРБ
Ваня Тагарева – ГЕРБ
Екатерина Йорданова – ГЕРБ
Прошко Прошков – ГЕРБ
Карлос Контрера – Вътрешна македонска революционна организация
Иван Таков – Българска социалистическа партия
Войслав Тодоров – Българска социалистическа партия
Пламен Данаилов – Има Такъв Народ
Против:
Вили Лилков – Синя София
Росица Николова – ППДБСС
Андрей Зографски -ППДБСС
Бойко Димитров – ППДБСС
Емилия Ангелова – ППДБСС
Благовеста кенарова – ППДБСС
Драгомир Иванов ППДБСС
Въздържали се:
Красимир Гълъбов – самостоятелен (бивш член на „ Възраждане “)
Севдалина Петрова – самостоятелен (бивш член на „ Възраждане “)

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР