Как да се отървете от луничките: Най-добрите практики за кожата

...
Как да се отървете от луничките: Най-добрите практики за кожата
Коментари Харесай

Как да се отървете от луничките: Най-добрите практики и процедури за кожата

Как да се отървете от луничките: Най-добрите практики за кожата и процедури. Луничките са дребни, тъмни петна по кожата, които се появяват, когато кожата създава повече меланин, с цел да се защищити от нездравословните ултравиолетови (UV) лъчи на слънцето. Меланинът е кафява пигментация, която придава цвета на кожата, косата и очите. Когато кожата е изложена на слънчева светлина, тя създава повече меланин, с цел да защищити клетките си от увреждане. Това може да докара до появяването на лунички, които нормално се виждат при хора с по-светла кожа.

Как да се отървете от луничките: Най-добрите практики за грижа за кожата и процедури

Хората с всевъзможен цвят на кожата могат да получат лунички, само че тези с по-светла кожа са изложени на по-висок риск. Това е по този начин, тъй като по-светлата кожа значи, че има по-малко меланин, с цел да всмуква и разпределя UV радиацията, което прави кожата по-чувствителна към слънцето. Следователно, когато кожата е изложена на слънчева светлина, тя създава повече меланин, което води до образуването на лунички.

За да предотвратите появяването на лунички, ето някои препоръки, които да следвате:

Търсете сянка: Когато е допустимо, пробвайте се да стоите на сянка, изключително през най-топлата част на деня, когато UV лъчите са най-силни. Това може да стане посредством потребление на чадър, намиране на сенчесто дърво или просто стоене вътре.

Как да се отървете от луничките: Най-добрите практики и процедури за кожата 03.07.24 00:01 Какви са аргументите да ви се яде солено толкоз доста? 02.07.24 23:34 Има ли разлика сред великото и смешното в България? 02.07.24 23:30 Трус в Гърция, усетен е и в България 02.07.24 23:00 Нешка Робева: Народът ни е умен! Народът ни знае, че човек допуска, само че Бог – разполага! 02.07.24 22:23

Охладете кожата си:

Кожата ви може да се загрее, когато е изложена на слънчева светлина, което кара производството на меланин да се усили. Като държите продуктите си за грижа за кожата охладени и ги прилагате върху охладена кожа, вие помагате да поддържате кожата си при по-комфортна температура, намалявайки производството на меланин и риска от лунички.

Използвайте слънцезащитен крем:

Редовното нанасяне на слънцезащитен крем с SPF минимум 30 е от значително значение, без значение от времето на годината или силата на слънцето. Това ще помогне за отбраната на кожата ви от нездравословните UV лъчи, като понижи производството на меланин и ще сведе до най-малко появяването на лунички.

Носете шапка:

Шапка с необятна външна страна може да обезпечи добра отбрана на лицето ви от слънцето. Това е изключително потребно за попречване на лунички по бузите, носа и челото. Освен това отбраната на скалпа ви от директна слънчева светлина може да помогне за понижаване на риска от рак на кожата.

Избягвайте естествения загар и солариумите:

Докато някои хора може да намерят луничките за сладки или привлекателни, други може да желаят да избегнат появяването им. В такива случаи избягването на несъразмерното излагане на слънце и потреблението на солариуми може да помогне. Тенът съставлява увреждане на кожата и усилва риска от рак на кожата, тъй че е най-добре да го избягвате.

Помислете за IPL процедура за фотоподмладяване:

Ако към този момент имате лунички и желаете да се отървете от тях, можете да обмислите IPL (интензивна пулсова светлина) процедура за фотоподмладяване. Тази процедура употребява светлинни импулси, с цел да насочи меланина в кожата ви, разрушавайки пигментацията и създавайки по-равномерен загар. IPL процедурите нормално лишават по-малко от час и са релативно безболезнени, макар че може да изисква няколко сесии за оптимални резултати. Винаги се консултирайте със експерт, преди да преминете през такава процедура и се уверете, че разбирате евентуалните опасности и странични резултати.

Не забравяйте, че грижата за кожата ви е значима освен за попречване на лунички, само че и за отбрана против слънчеви изгаряния и рак на кожата. Като следвате тези препоръки, можете да сведете до най-малко риска от лунички и да поддържате здрава, предпазена кожа.

Източник: Az Jenata

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР