Как да се избегне инфарктът и инсултът при пациенти с

...
Как да се избегне инфарктът и инсултът при пациенти с
Коментари Харесай

Това е спасението от инфаркт и инсулт при исхемична болест на сърцето

Как да се избегне инфарктът и инсултът при пациенти с исхемична болест на сърцето?

Това развиване може да бъде избегнато да вземем за пример, в случай че следвате всички рекомендации, дадени ви от вашия доктор, написа zdrave.to. На първо място, това е съответна и постоянна лекарствена терапия, която включва медикаменти за намаление на холестерола (статини), попречване на тромбозата (антикоагуланти), както и бета-блокери, които блокират бета-адренорецепторите в сърцето, което води до нормализиране на неговия темп и намаление на кръвното налягане.

И, несъмнено, би трябвало да държите под надзор тези фактори, които са ви довели до исхемичната болест на сърцето: спрете пушенето, нормализирайте тежестта си, поддържайте най-малко минимална физическа интензивност, а точно: вървене всеки ден в продължение на 45 минути, без да спирате, с комфортно за вас движение.

Между другото, обратно на общоприетото разбиране, не всяка атеросклеротична плака води до образуването на кръвен съсирек. Всичко зависи от здравината на обвивката, ограничаваща агресивното наличие на мазнини, което, един път попадайки в кръвообращението, води до образуването на тромб. И в последна сметка - до инфаркт, когато заради внезапно преустановяване на притока на кръв, една от областите на сърцето се изключва от кръвообращението.

При исхемична болест на сърцето атеросклеротичното увреждане на ендотелиума, който покрива вътрешната повърхнина на кръвоносните съдове, може да настъпи освен в коронарните артерии, само че и в други уязвими области на кръвния поток, които са най-подложени на хидравличен удар, провокиран от нарасналото артериално налягане. По предписание, това са местата, където огромните кръвоносни съдове минават в по-малки. Освен коронарните, към тях се отнасят сънната артерия, както и разклоненията на коремните артерии.
Но защото най-често този развой е асимптоматичен, не забравяйте да вършиме постоянно биохимични кръвни проучвания за холестерол (липиден профил). За инспекция на положението на артериите и разкриване на засегнатия съд се употребяват рентгенови способи, ултразвук, компютърна томография.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР