Как да се грижим за косата си през зимата?. Проблеми,

...
Как да се грижим за косата си през зимата?. Проблеми,
Коментари Харесай

Как да се грижим за косата си през зимата - естествени методи за грижа за косата

Как да се грижим за косата си през зимата?. Проблеми, които са изключително притеснителни през зимата, са статично електричество, загуба на коса, по-често омазняване или пърхот. Всичко това се дължи на мразовито време, съчетано със изсъхнал въздух в отопляеми пространства. Прекомерно мазната коса може в допълнение да се усложни от носенето на шапка. Ако не желаете да принадлежите към групата на хората, които се борят с това, проверете какво съветваме.

Проверете по какъв начин да се грижите за косата си през зимата, с цел да е красива, мощна и здрава

1. Нежен шампоан

През зимата косата е изключително уязвима на увреждане, тъй че през това време на годината си коства да замените шампоана с внимателен, естествен шампоан без утежняващи съставки като парабени, SLS или силикони. Всичко това единствено видимо разкрасява косата ни, а в действителност може да я утежни и да докара до уязвимост.
Бързи яйчени маски за коса
Яйцата са потребни освен в кухнята. Тя е обичана, натурална козметика на нашите баби, лели и майки. Защо? Факти за яйцата, които трябв...
Прочети повече
2. Балсам или маска за коса

Не забравяйте постоянно да нанасяте еликсир или маска след измиване на косата с шампоан. Те обезпечават на косата спомагателна отбрана от увреждане. Както в тази ситуация с шампоан, изберете натурални артикули с безвреден състав, само че съдържащи огромни количества овлажняващи съставки.

3. Изсушаване на косата

Сухият въздух в отопляемите пространства не е удобен за косата и тя е изложена на него всеки ден. Поради тази причина си коства да се откажете от сешоара през зимата и да ги оставите да изсъхне естествено. Ако това не е допустимо, изсушете косата си със студена бликам въздух, за предпочитане с йонизиращ резултат, който в допълнение ще я подхрани.

4. Интензивно хранене
5 мита за косата, на които не трябва да вярвате
Подстригването на краищата форсира растежа на косата, боядисването унищожава кичурите, а екстеншъните утежняват кичурите и водят до па...
Прочети повече
Маска или еликсир след всяко измиване е спомагателна отбрана, само че през зимата имаме потребност и от в допълнение хранене. За задачата е добре да употребявате олио за коса 1-2 пъти седмично. Маслата са тип емолиенти, които основават предпазен пласт върху косата и предотвратяват несъразмерната сухота. Сладко бадемово масло, арганово масло, кокосово масло, само че също и масла, които постоянно имаме в кухнята си, като ленено семе или зехтин, са идеални за това лекуване.

5. Защита на косата при престой на студено

Друг отговор на въпроса по какъв начин да се грижите за косата си през зимата е просто шапка. Както споменахме, това може да е повода за по-мазната коса, само че не е наложително да е по този начин. Важно е да изберете вълнена шапка или някакъв различен натурален материал, който „ диша “. Друго предписание е шапката да не е доста тясна. Въпросът е да не притискате прекомерно косата към скалпа. Ако се съблюдават тези правила, няма от какво да се опасяваме. Абсолютно не ви призоваваме да не носите шапка, в противен случай. Шапката ще защищити освен скалпа от прекалено изсушаване, само че и корените на косата от намаляване, което от своя страна може да аргументи косопад.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР