Как да разпознаем, че пием хубав чай, а не евтина

...
Как да разпознаем, че пием хубав чай, а не евтина
Коментари Харесай

Как да разпознаваме добрия чай

Как да разпознаем, че пием прекрасен чай, а не евтина примес?

Мътната пяна на повърхността на прясносварения чай, макар публикуваното мнение, е симптом за качество. Това са полифеноли и антиоксидани, а също по този начин и ефирни масла. В евтиния чай ги няма.

Ако на повърхността на напитката се образува самобитен „ бензинов “ пласт, „ маслени разливи “ – това също е прекрасен чай. Това е танин.

Нужно е да се обърне внимание и на филтърната хартия, от която е направено пакетчето. Често в нея прибавят изкуствени първични материали, полимери. Ако чаят е мощно ароматизиран, значи по-скоро е с ниски качества. Заради мощната миризма се губи естествения мирис на чая.

На производителя не му е преференциално да купи първокласен чай и да му добави багрила. Ако водата се обагри в мрачен цвят незабавно откакто пуснете пакетчето, вероятността това да е на ниска цена чай, в който са добавени украсители, е огромна. Ако водата остане транспарантна, до момента в който не натиснете пакетчето, значи чаят е прекрасен.

След минута-две запарване във водата ще се отдели кофеинът. Чай, който се е варил две минути, работи възбуждащо и ободряващо. А след пет минути той става все по-горчив и по-горчив. Това е по този начин, тъй като чаените листа стартират да отделят танин. Този чай работи разхлабващо.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР