Как да разберете, че човекът отсреща ви лъже? Трябва да обръщате

...
Как да разберете, че човекът отсреща ви лъже?
Трябва да обръщате
Коментари Харесай

Тези 8 признака ще ви подскажат кога някой ви лъже

Как да разберете, че индивидът насреща ви лъже?

Трябва да обръщате изключително огромно внимание на неговото лицево изражение, на езика на тялото и на схемата на речта, поучава Лилиан Глас, поведенчески анализатор, специалист. Тя е работила в тясно съдействие с ФБР, помагайки им да разграничат тези сигнали, показващи че обвиненият мами, написа Business Insider.

Когато се пробвате да откриете дали някой ви лъже, първо би трябвало да разберете по какъв начин този човек се държи в естествена обстановка. Така да вземем за пример в случай че мига постоянно, то най-вероятно ще прави тъкмо противоположното, когато се пробва да ви каже нещо погрешно.

В своята нова книга „ Езикът на тялото на лъжците “ (The Body Language of Liars) Глас разкрива 8 признака, с помощта на които ще разберете, че някой ви лъже:

1. Бързо трансформират позицията на главата си

Ако някой ненадейно промени придвижването на главата си, когато им зададете пряк въпрос, значи, че евентуално ви лъжат за нещо.

„ Главата може внезапно да се отдръпне обратно, леко да клюмне или да се наклони встрани “, написа Глас. Това нормално се случва тъкмо преди индивидът да отговори на заложения му въпрос.

2. Стоят неподвижно

Всеобщо изказване е, че хората шават прекалено много, когато са нервни. Според Глас обаче би трябвало да внимавате и в случаите, когато те изобщо не се движат.

„ Това може и да е знак на примитивната неврологична реакция за „ пердах “, а не за „ бягство “. Тялото се приготвя за възможна борба – споделя Глас. – Когато водите естествен диалог, е изцяло естествено тялото ви да се движи по един непоказен и спокоен метод. До огромна степен тези дейности са подсъзнателни. Съответно в случай че индивидът насреща се втвърди, изпадне даже в кататонично положение, в което изобщо не мърда, значи несъмнено нещо не е като би трябвало. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР