Как да проверите имате ли просрочени задължения към НАП и

...
Как да проверите имате ли просрочени задължения към НАП и
Коментари Харесай

Как да проверите имате ли просрочени задължения към НАП и в какъв размер?

Как да ревизирате имате ли просрочени отговорности към Национална агенция за приходите и в какъв размер? Информация за настоящия размер на задължението ви, дружно с начислените лихви /в случай че такива се дължат/, и стадия на производството за събирането му в Национална агенция за приходите, може да получите:

Най-честите обществени отговорности са за налози, осигуровки и санкции.

Използвайте с опция за осъществяване на заплащане, с цел да ревизирате и в случай че има, да платите непогасени/неплатени в периода за непринудено заплащане обществени отговорности. Предоставяната информация включва настоящия размер на задължението, начислените лихви и стадия на събирането му в Национална агенция за приходите.

Върху неплатените в периодите за непринудено заплащане, неудържаните или удържани, само че невнесени в период налози, такси, отчисления от облаги, вноски към бюджета и други държавни вземания от сходен темперамент, дължите законна рента. С

Постановление № 426 от 18.12.2014 година за установяване на размера на законната рента по просрочени парични отговорности, издадено от Министерски съвет е избран размера на законната рента в размер на главния лихвен % на Българска народна банка, в действие от 1 януари, надлежно 1 юли на настоящата година, плюс 10 процентни пункта. Лихви върху лихви и лихви върху санкции не се дължат. Можете да изчислите дължимите лихви с лихвения калкулатор за просрочени отговорности на Национална агенция за приходите.

На  най-бързо можете да извършите информация за непогасени в периода за непринудено осъществяване обществени отговорности, в това число и получените от други административни органи и администрации – за събиране от обществен реализатор при Национална агенция за приходите. На електронния портал е налична и услуга за заплащания на отговорности към бюджета по електронен път – с банкова карта, посредством виртуален ПОС на Национална агенция за приходите (с изключение на отговорности, открити по Закона за хазарта, за които не е формирано изпълнително производство) или посредством ePay.

Чрез телефона за информация на Национална агенция за приходите – 0700 18 700, след идентификация с ПИК

В способния офис на Национална агенция за приходите /по непрекъснат адрес на физическото лице или по регистрация на юридическото лице/. В случай че към момента не сте се снабдили с ПИК на Национална агенция за приходите, това може да се направи в най-близкия офис на Национална агенция за приходите. ПИК се издава гратис, напомня Pariteni.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР