Как да прецакаме всички желания на детето си, как да

...
Как да прецакаме всички желания на детето си, как да
Коментари Харесай

Как да отгледаме лъжец, как да лишим детето от приятели…

Как да прецакаме всички стремежи на детето си, по какъв начин да отгледаме измамник и по какъв начин - невротик от дребен, по какъв начин да развалим усета му и вечно да го отблъснем от четенето – това разказва авторитетният възпитател Дима Зицер в книгата си „ Любить нельзя воспитывать “ („ Любовта не може да бъде възпитана “ – Под това мото през ноември Зицер ще изнесе лекция-педагогическо шоу в Ню Йорк, с цел да изясни за какво вместо насладата и удоволствието от общуването с близки хора толкоз постоянно усещаме неспокойствие, изтощение, отмалялост и кого да слушат родителите – своя интуиция, бабите, учителите или умните книги – бел. ред.)

Как можем да станем спокойни, уверени, подкрепящи родители за наслада на себе си и потомството си? Известният преподавател е убеден: децата не трябва да бъдат дресирани, с тях можем да се разберем. И дава извънредно потребни нездравословни препоръки по тази причина по какъв начин НЕ бива да се възпитава, с цел да не бъдат необразовани и неуверени хора.

Как да отгледаме измамник

Когато детето ви опише  за някой негов проблем или неуспех, можете да се опулите отсреща му и да извикате: „ Какво  приказваш? ! “  Например, то ви споделя:  Мам о през днешния ден забравих по какъв начин се написа „ у дома. “  А вие реагирате с:  „ Леле На твоите  8  години да си некадърен да запомниш по какъв начин се написа „ у дома “???   Кошмар!

То чака от вас поддръжка, а вие – бам - пресичате всичко! Така детето ще разбере, че не трябва да се оплаква на мама, че е рисково да споделя за своите неуспехи. По-добре да лъже, лъже, лъже за това какъв е воин и по какъв начин добре се оправя с всичко.

Можете да разберете всичко  за вашето дете от учители и съученици. И по-късно да започнете разпит на тематика „ Как  мина  в учебно заведение “. Ако видите несъответствия в историите на детето с отчетите на „ разузнавачите “, неотложно извикайте триумфално: „ Ахааааааа!  Детето ще се постарае да отгатне какво са докладвали разузнавачите и ще измисли нови и нови истории.

В последна сметка, то е измамник, защото го проверявате от самото начало и се доверявате на другите, а не на него.

Може от самото начало да сравнявате  своето с другите деца. Да питате постоянно: „ А  Ваня  по-добре от теб ли си написа контролното ? „ Кой си даде най-бързо рисунката ? А преподавател ката беше ли удовлетворена от твоята работа ?  Детето бързо ще съобрази, че за мама е значимо то да бъде най-хубаво от всички. И тъй като не може да бъде най-хубаво от всички, ще стартира да лъже, с цел да достави „ наслада “ на мама.

Може да изисква те  истината . Затова кажете: „ Искам да ми ка зваш  само истината! “  И тогава, това е изключително значимо, когато чуете истината, би трябвало да я накажете уместно. „ Кажи  ми  истината, кажи ми! “  Детето ще ви каже, че е откраднало учебния дневник и го е заровило на двора. И вие ще приложите ужасни санкции, с цел да знае, че когато споделя истината, следва наказване.

Важно  е  никога  да  не в ярвате на   детето . Да поставяте под подозрение всяка негова дума. И след това с ликуващ тип да го уличите в неистина. Трябва да го уличавате постоянно, когато е позволило някаква неправилност в описа си. „ Как по този начин във вторник? Ти ми сподели, че е в сряда! Ахаа! Ти лъжеш, само че аз все едно, ще схвана истината! “

Не  позволявайте  на детето да си фантазира. Веднага, щом почне да си измисля нещо, започвайте да го обвинявате в неистина.

Контролирайте  всяка стъпка на детето си, не му се доверявайте. И му покажете, че виждате всичко и че всичко ви е ясно!

Как  да отгледате детски и несамостоятелен човек

Ког ато детето изиска да  си върже независимо връзките на обувките (да си избере блузка, да си измие чашката или да си изпържи яйце), хвърлете се към него като орлица с вика:  „ Дай на мен, ти не можеш! “

В инаги диктувайте на детето по какъв начин  трябва да се облича, направете му разписание, събуждайте го заран, до момента в който стане на 40, оставяйте супата в купичката с записка до нея:  „ Да си я хапнеш за обяд! “

Не  му позволявайте да  пробва нищо ново, постоянно казвайте:  „ Първо мама ще ревизира. “

Правете това даже, когато се спускате по снежен рид и това начинание ви се коства доста мъчно.

Не  му оставяйте свободно време . То би трябвало постоянно да бъде заето с нещо значимо от ваша позиция.

Никога не  го питайте какво  иска, какво би избрало. Той би трябвало вярно да разбере, че единствено вие решавате кое е положително и забавно за него.

Как да лишите детето от другари

Ако хлапето ви се скара с някое приятелче , безусловно потушете спора мигновено, като дръпнете своето дете на страни. Разберете се сами с връстника му. Те са се счепкали, а вие започнете да изяснявате връзките с „ врага “ и заплашете, че ще му се стъжни, в случай че още един път обиди вашето. Желателно е да го извършите пред очите на всички познати.

Опозорявайте  по- постоянно детето си пред другари: „ Ами , синът ми се опасява от всичко!  Наскоро  се  р азплаща,  когато видя  клошар ! Страхливец! "

Хвалете приятелите му , като му се скарате.  " Виж, к олко е надарен  Петя, той свири на арфа, само че не можеш! ", " К олко е  умна  Катя и по какъв начин благо  помага на майка си у дома, а не като теб! "

Как  да извършите от детето нерешителен и невротичен човек

Давайте му за образец други хора , деца и себе си на неговата възраст. Разбира се, сравнявайте не в интерес на детето. С времето самоувереността му ще се разклати. Гризе си ноктите? Получава ви се!

Започва да си гризе ноктите  и да си хапе устните? Забранете му да прави това и прибавете: „ Ако си гризеш ноктите, никой няма да желае да поддържа връзка с теб! “

Организирайте по-често обстановки с оскърбление  – задавайте неприятни въпроси, поставяйте в неудобно състояние, уличавайте го в неистина, изисквайте да направи още веднъж това, което към този момент е направило, карайте го да рецитира стихчета пред гостите, изключително и най-много, в случай че детето отхвърля със сълзи на очи и се тормози от това.

Постоянно  правете забележки „ Не тичай “, „ Не крещи “, „ Стой мирна “, „ Дръж вярно лъжицата, не се държи по този начин “, „ Облечи си друга дреха “, „ Препиши още веднъж дилемите “.

Набийте в главата му мисълта , че родителите не могат да бъркат, и че ви се постанова непрекъснато да му се карате, тъй като то се държи отвратително.

Как  да развалите усета на детето

Застав яйте го да яде . Направете по този начин, че храната да се трансформира в тестване.

Въведете правилото   „ Докато не си изядеш всичко, няма да ставаш от масата “  - дано храната да се трансформира и в наказване.

Манипулирайте.  „ Приключи с яденето толкоз бързо? А мама толкоз се постара да сготви! “

Нека храненето да провокира  комплекс за виновност у детето.

Казвайте  „ това е потребно “,  за да свикне да яде безвкусни неща.

Никог а не го питайте  какво желае за обяд, да не би да проумее какво му харесва и какво – не.

Забранете му да яде бонбони , само че не се учудвайте, в случай че откриете под леглото му размазан шоколад – то е изяло бонбона небрежно, тъй като знае, че след минута ще влезете и ще му отнемете това, което му харесва.

Сега за обличането: убедете детето, че  дрехите би трябвало да бъдат комфортни, не маркови, с цел да се перат по-лесно и да се носят по-дълго. Дрехи не истински и забавни, никаква мода, без игра с цветовете. През зимата – зимни, през лятото – летни.

Винаги давайте своята оценка  за това по какъв начин се е облякло и се чувствайте свободни да туширате креативния ентусиазъм със забележката:  „ Оу, облякла си се като чучело “.

Когато детето ви споделя за своите ползи  и усети, безусловно коментирайте: „ Как е допустимо това да се харесва на естествен човек? “  Вие сте прави, на вас не ви харесва, значи е неприятно.

Как  да отучите детето да чете

Говорете  с  девиз и “Книгата в благополучие украсява, а в злощастие утешава! “, „ Книгата е другар на индивида “, „ Книгата е източник на познания! “  Нищо не обезценява нещата по този начин, както високопарните изречения.

Напомн я йте , что без книги животът не става, а този, който чете малко, живее неприлично.

Изисквайте  да чете, разправяйте се за всяка страница! „ Прочела си единствено три страници? Нищо не е това, няма да усетиш удоволствието от четенето. “

Замен ете  таблетите и играчките с книги.  „ Колкото страници прочетеш, толкоз минути филмче ще гледаш. “

Докажете, ч е  че тенето е тежък  труд и наказване. Заставяйте детето да чете, когато желае да си почине от уроците, заставяйте го да чете неща, които не са му забавни, само че „ всички сме ги чели “, за неприятни оценки наказвайте с четене на спомагателни страници.

Самите вие недейте да  четете  пред детето. Можете да обясните това по този начин:  „ Аз своето към този момент съм прочела! “

Как  да убиете желанието на детето да споделя за себе си

Никога не разказвайте ни що за себе си  – нито за своята работа, нито за приятелите, нито за това кой сериал следите сега. Внимавайте! Ако започнете да споделяте свои персонални наслади и паники, детето също ще го направи, тъй че – не, нито дума!

Когато детето стартира да споделя нещо , мигновено го прекъснете с думите, че не ви е до него, че в този момент просто не желаете да го слушате и сте доста заети.

Разпитвайте го всеки ден какво е предписание в учебно заведение  – до момента в който разбере, че не неговият персонален живот е забавен, а единствено материалът, който са взели в клас.

Ако въпреки всичко чуете  разказа му за нещо негово, безусловно го изкоментирайте със жлъч или пренебрежение.

Така с времето, премията за вас ще бъде чудна самотност, прекъсвана от фразите: „ Дай ми пари “  и  „ Не ме учи по какъв начин да пребивавам. “

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР