Как да предпазим косата си от стареене и изгаряне, а

...
Как да предпазим косата си от стареене и изгаряне, а
Коментари Харесай

7 неочаквани съвета за косата на брюнетките

Как да предпазим косата си от стареене и изгаряне, а главата си от ненужни проблеми?

За да поддържате блясъка и хубостта на косата си, би трябвало да научите златните правила на всички брюнетки. Да започваме!

Специален шампоан

Не, това не е просто още един маркетингов трик. Структурата на косата на естествените брюнетки е доста друга от косата на русокоските. Тъмната коса постоянно е по-твърда и по-суха, заплита се и се къса по-бързо. Производителите прибавят повече кондициониращи сътрудници към шампоаните за брюнетки, с цел да улеснят разресването им.

Балсам за коса

Където естествена русокоска може да пренебрегне балсама, брюнетката няма право да го прави. Разбира се, черната коса постоянно свети повече, само че без еликсир незабавно избледнява и губи блясъка си. Между другото, разграничените краища също са доста по-забележими на тъмната коса.

След 3-4 домашно боядисване постоянно е належащо да изберете по-тъмен колорит, с цел да изравните цялостния цвят.

Овлажняване

Тъмната коса избледнява доста бързо на слънце! UV лъчите въздействат по-силно на тъмните нюанси и безусловно изпаряват цялата влага от нея. Разбира се, косата се нуждае от влага през цялата година, само че изключително през лятото! Опитайте се да нанасяте най-малко един път на 2 седмици овлажняващи маски за коса, които съдържат алое, хиалуронова киселина и натурални масла.
Перфектният грим за брюнетки
В грима за брюнетки се фокусираме върху по-силната рамка на очите, контурирането и устните в топли нюанси. Изборът на верния грим за...
Прочети повече
Без пърхот

Пърхотът постоянно е по-забележим на тъмната коса. За да избегнете сходен проблем, би трябвало да обърнете особено внимание на грижата за скалпа. Поне един път седмично извършвайте надълбоко разчистване на кожата със специфични ексфолианти за скалпа. Масажирайте щедро по цялата повърхнина, изплакнете и завършете с шампоан и еликсир. Това освен ще освежи кожата, само че и ще придаде на косата спомагателен размер.

Косата също остарява! Това се демонстрира с изтъняване, загуба на размер и цвят.

Масло за коса

Естествените брюнетки имат неоспоримо преимущество – не страдат от липса на размер или компактност. Така че те могат безвредно да нанасят масло по цялата дължина на косата. Последният съвършено подхранва, овлажнява и придава недействителен искра. Използвайте този трик всякога след измиване и подсушаване на косата и ще забравите за нацепените краища.
Брюнетките са на респект в офиса
Британски социолози организираха изследване по какъв начин мъжете се отнасят към колежките си според от цвета на косата им, съобщи БГНЕС. Резу...
Прочети повече
Оцветени шампоани

Ако тъмният не е естественият ви цвят, поддържайте цвета с оцветени шампоани. Оцветяващите шампоани освен оцветяват нишките, само че и насищат пигмента и защищават косата от избледняване, образувайки специфичен филм. Редувайте цветния шампоан с елементарния си шампоан при всяка приложимост. Желателно е тониращият шампоан да е от същата марка като боята.

UV отбрана

Фотостареенето визира освен кожата, само че и косата. Да, косата също остарява и това се демонстрира в тяхното изтъняване, загуба на искра и плътност на цвета. Фотостареенето форсира този развой неведнъж и даже предизвика косопад. За да избегнете сходни последици, нанесете на косата си специфични спрейове.

Не променяйте цвета... съществено.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР