Как да правим дихателни упражнения – Не приемайте дишането си

...
Как да правим дихателни упражнения – Не приемайте дишането си
Коментари Харесай

Как да правим дихателни упражнения за по-добро здраве

Как да вършим дихателни извършения – „ Не приемайте дишането си за даденост. Мисля, че това е най-големият съвет, който мога да дам. ” Това споделя общопрактикуващия доктор доктор Пунам Кришан , на който беше заложен въпрос за дихателните извършения.

Функцията за осъзнато дишане към този момент е постоянно срещана при множеството фитнес тракери, като Fitbit е един от първите, които я дебютират на Fitbit Charge 2. Не е нужно обаче да инвестирате в устройство, с цел да дишате по-добре. Кришан в детайли разказва двете съществени техники, които предписва на пациентите.

Също по този начин акцентира какъв брой фундаментално може да бъде ефикасното и вярно дишане за нашето здраве. Готови ли сте? Поемете надълбоко въздух и започваме.

По какво дихателните извършения се разграничават от естественото дишане?

Ние не сме доста ефикасни при естественото ни дишане. Това е доста комплициран развой и включва освен устатата, носа и белите дробове, само че и междуребрените мускули и диафрагмата. Ако би трябвало да се съсредоточим върху тези елементи на тялото и да вдишаме в тях, в действителност бихме подобрили качеството на вдишания от нас въздух.

Но ние не вършим това. Ние дишаме плитко (повърхностно) или дишаме в действителност бързо през огромна част от времето време. Така вършим най-много когато изпитваме високи равнища на тревога, когато тялото влиза в режим на битка или бягство. Следователно нямаме ефикасен трансфер на О2.

Ако не получаваме ефикасен трансфер на О2 в останалата част от тялото, това може да повлияе на сърдечния ни темп и кръвното ни налягане и има способността да предизвиква щета за дълъг интервал от време. Така че с дихателните извършения , това, което желаеме от хората, е да станат малко по-наясно какво прави осъзнатото дишане , изключително когато може би се усещат леко замаяни.

Как хората да подобрят дишането си – по какъв начин да вършим дихателни извършения

Д-р Пунам Кришан споделя в своето изявление – “ Интересното е, че през последната година доста повече приказвах за дишането на пациентите ми, защото видяхме огромно нарастване на проблемите с психологичното здраве. Най-вече на пристъпите на паник офанзиви и пристъпите на тревога. Ученето по какъв начин да дишаме дейно е едно от най-широко употребяваните ми наставления.

Едно от упражненията е дишането с присвити устни . Поемете надълбоко въздух през носа, по-късно издишайте през стиснати устни, като че ли издухвате свещи за рождения ви ден. Просто регулирайте и забавете дишането. Ето едно примерно клипче за задачата:

Другото в действителност дейно дихателно упражнение, е диафрагменото дишане . Отново сме склонни да дишаме с гърдите или даже от гърлото. Вместо това се пробвайте да вдишате надълбоко непосредствено с корема си, като натиснете диафрагмата надолу и дишате с корема. Така че вдишайте през носа си, поставете ръка върху корема си и почувствайте това покачване, след което издишайте през стиснати устни.