Как да познаем, че сме заразени с коронавирус? Проф. Щреек

...
Как да познаем, че сме заразени с коронавирус? Проф. Щреек
Коментари Харесай

Открити са нови симптоми на коронавируса

Как да познаем, че сме инфектирани с ковид? Проф. Щреек е вирусологът, прегледал най-вече инфектирани в Германия. Той е разкрил нови признаци на болестта - те са се показали при към две трети от болните. " Дойче веле " обобщава кои са те.

Професор Хендрик Щреек, началник на Института по вирусология към Университетската клиника в Бон, е разкрил нови признаци на болестта с COVID-19.

Става дума за няколкодневна загуба на подушване и усет - те са открити при две трети от инфектираните. Засега обаче не може да се каже сигурно по кое време тъкмо се демонстрират тези признаци. " Предполагаме, че в по-напреднала фаза на болестта ", споделя проф. Щреек в изявление за ФАЦ.

Вирусологът споделя, че една инфектирана майка даже не можела да усети миризмата от цялостните памперси на бебето си, за други храната била изцяло безвкусна. Освен това при 30 % от заболелите е установено разстройство - а това е по-често, в сравнение с се смяташе до момента.

Ето и признаците, които бяха известни до момента:

 Открити са нови признаци на ковид
© Дойче веле

Междувременно настоящи изследвания от Китай са открили, че децата се заразяват тъкмо толкоз постоянно, колкото и възрастните, само че развиват единствено леки или даже никакви признаци. При по-голямата част от пациентите - 91 %, болестта минава единствено с меки или умерени признаци, със суха кашлица и вероятно по-висока температура, показва пред ФАЦ проф. Щреек, базирайки се на последните данни от разбори, направени в китайския град Шънджън.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (648)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР